marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2015

Curs-Leu-EuroMoneda naţională s-a depreciat, miercuri, cu 0,32% în raport cu euro. Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs oficial de referinţă de 4,4462 lei/euro, în scădere cu 0,0144 lei faţă de referinţa de marţi.

Deprecierea nu este una semnificativă, însă leul ar putea să continue să piardă teren în faţă monedei europene dacă incertitudinile privind situaţia politică nu se vor disipa, spun specialiştii.

„Vestea privind demisia premierului aduce o incertitudine pe termen scurt. Vom vedea cât va dura. Orice incertitudine privind guvernarea este văzută negativ, inclusiv pentru titlurile de stat. Dacă se formează un nou guvern repede se inversează pierderile. Dacă incertitudinea durează, deprecierea se va întinde pe o perioadă mai lungă”, a declarat pentru Mediafax economistul şef al ING Bank România, Ciprian Dascălu.


curs <a class=leu euro” width=”470″ height=”258″ />

Înainte de anunţul cu privire la depunerea mandatului Guvernului Ponta, leul se tranzacţiona pe piaţa interbancară la 4,4370 lei/euro. După anunţ, leul s-a depreciat până la 4,4468 lei/euro.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: