Depreciere cu 0,3% a leului după demisia guvernului - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Depreciere cu 0,3% a leului după demisia guvernului

4 noiembrie, 2015

Curs-Leu-EuroMoneda naţională s-a depreciat, miercuri, cu 0,32% în raport cu euro. Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs oficial de referinţă de 4,4462 lei/euro, în scădere cu 0,0144 lei faţă de referinţa de marţi.

Deprecierea nu este una semnificativă, însă leul ar putea să continue să piardă teren în faţă monedei europene dacă incertitudinile privind situaţia politică nu se vor disipa, spun specialiştii.

„Vestea privind demisia premierului aduce o incertitudine pe termen scurt. Vom vedea cât va dura. Orice incertitudine privind guvernarea este văzută negativ, inclusiv pentru titlurile de stat. Dacă se formează un nou guvern repede se inversează pierderile. Dacă incertitudinea durează, deprecierea se va întinde pe o perioadă mai lungă”, a declarat pentru Mediafax economistul şef al ING Bank România, Ciprian Dascălu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

curs <a class=leu euro” width=”470″ height=”258″ />

Înainte de anunţul cu privire la depunerea mandatului Guvernului Ponta, leul se tranzacţiona pe piaţa interbancară la 4,4370 lei/euro. După anunţ, leul s-a depreciat până la 4,4468 lei/euro.


Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr