miercuri

25 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 ianuarie, 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul propriu  proiectul de ordin privind procedurile privind înregistrarea în scopuri de TVA și anularea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA, dar și criteriile pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA.

Astfel,  referatul de aprobare a ordinului ANAF prevede că „procedura actuală privind stabilirea criteriilor pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA, precum și procedura de anulare, din oficiu, a înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adaugată a persoanelor impozabile, care nu justifică intenția și capacitatea de a desfășura activități economice care implică operațiuni în sfera de aplicare a TVA, aprobată prin O.P.A.N.A.F. nr. 2393/2016, presupune, pe de o parte, modificarea procedurii de evaluare și, pe de altă parte, actualizarea aplicațiilor informatice și a modalității în care sunt utilizate informațiile deținute sau obținute de ANAF, prin schimbul de informații cu alte entități”.

Proiectul de ordin ANAF poate fi consultat AICI


Guvernul și-a asumat reducerea sarcinilor administrative excesive ale contribuabililor și Fiscul a eliminat formularul (088): „Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA”.

„Decizia a rezultat ca urmare a analizei procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, prin care s-a constatat faptul că o serie dintre informațiile solicitate erau furnizate de contribuabili prin intermediul altor formulare, precum și faptul că, în cadrul procedurii de evaluare, ANAF poate utiliza informațiile existente în bazele de date proprii sau care pot fi obținute de la alte instituții prin intermediul schimbului de informații”, se spune în referatul ANAF.

Ordinul ANAF nr. 210/2017 a abrogat O.P.A.N.A.F. nr. 3841/2015 privind aprobarea modelului si continutului formularului (088) și va intra în vigoare începând cu data de 1 februarie 2017.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: