luni

27 mai, 2024

9 mai, 2013

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, joi, pozitiv toate cele șase nominalizări pentru funcțiile de conducere din parchet, inclusiv pe Tiberiu Nițu, candidatul prentru funcția de procuror general al României, care fusese respins anul trecut.

CSM susține că a dat avizele ”în urma analizării proiectelor de management prezentate, precum şi audierii candidaţilor, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare”.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că Tiberiu Niţu (foto) a primit aviz pozitiv de la CSM de această dată, pentru că ”a înţeles destul de bine eşecul din toamnă” şi şi-a îmbunătăţit proiectul managerial şi discursul public.


”Cred că sunt două lucruri importante. Acum a fost prezentată o echipă. Cea mai mare parte a membrilor din CSM a văzut această echipă cu bune şi cu unele lucruri poate mai puţin bune. Ne putem gândi la un examen în facultate, dacă vreţi, când un student poate să pice un examen, după care acelaşi student poată să vină într-o reexaminare în faţa aceluiaşi examinator cu aceeaşi materie. Cred că domnul Niţu a înţeles destul de bine, să spunem, eşecul din toamnă şi şi-a îmbunătăţit proiectul managerial şi şi-a îmbunătăţit discursul public. Cred că a învăţat din acest lucru şi cred că Tiberiu Niţu poate să performeze în fruntea acestei echipe”, a susținut Cazanciuc.

Nițu a primit avizul pozitiv cu majoritate de voturi, în CSM, în timp ce pentru funcția de procuror-șef al DNA, Laura Kovesi a fost avizată cu unanimtate.

Ministrul Justiției urmează astfel să transmită nominalizările avizate de CSM la președintele Traian Băsescu, cel căruia îi revine decizia de numire în funcții a șefilor Parchetului.

Cei șase procurori nominalizați și avizați de CSM sunt:

  • Tiberiu Nițu – nominalizat pentru funcția de procuror general al României, a primut aviz pozitiv cu majoritate de voturi,
  • Bogdan Licu – propus prim adjunct al procurorului general al României – aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;
  • Codruț Olaru – propus adjunct al procurorului general al Româneii – aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;
  • Laura Kovesi – propusă procuror-șef al DNA – aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;
  • Alina Bica – propusă procuror-șef al DIICOT, aviz pozitiv cu majoritate de voturi;
  • Elena Georgiana Hosu – propusă adjunct al șefului DIICOT – aviz pozitiv cu majoritate de voturi.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: