joi

22 august, 2024

7 august, 2024

Există o criză a materialelor de construcţii ce riscă să blocheze și să întârzie marile investiții în infrastructură, a declarat miercuri ministrul Transporturilor.

Pentru a nu se ajunge la blocaje, problema va trebui abordată separat la nivel de Guvern, a spus Sorin Grindeanu. Declarația a fost făcută în timpul unei vizite de lucru pe șantierul A7, vizită în timpul căreia premierul a anunțat că până la sfârșitul anului se va putea circula pe segmentul Buzău – Focșani al acestei autostrăzi.

(Citiți și: ”Megaplanul de dezvoltare a infrastructurii – megaafacere pentru vecini: România trebuie să importe 1,8 milioane de tone de bitum”)

„Există o criză a materialelor, că vorbim de tabliere, că vorbim de lucruri care, chiar dacă pe partea cealalaltă sunt finalizate, stai după tabliere care de obicei nu îţi vin din România, sunt de prin alte părţi. Nu e valabil doar aici, e valabil şi pe alte loturi, că vorbim de centuri ocolitoare sau că vorbim de drumuri expres, lipsa materialelor în acest moment e o problemă care va trebui să fie abordată separat la nivel de guvern pentru că se construieşte foarte mult în acest moment în România, cererea este foarte mare în România şi atunci trebuie să venim cu soluţii să nu ajungem în blocaje, care să ducă la întârzieri pentru darea în circulaţie pe anumite tronsoane de autostradă, de drum expres sau chiar variante ocolitoare”, a declarat ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

82 de km din A7, dați în funcțiune anul acesta


Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că până la finele anului se va circula pe 82 de kilometri din Autostrada A7, între Buzău şi Focşani.

„Am mers cu domnul Grindeanu şi am văzut stadiul lucrărilor pe aproximativ 82 de kilometri din Autostrada Moldovei. Sunt patru tronsoane, tronsonul unu şi tronsonul doi au finalizare în contract anul acesta şi cu certitudine vor fi finalizate. Şi mai rămân trei şi patru, unde stadiul este foarte avansat. Deci, vorbim de la Buzău la Focşani, deci aşa cum văd eu, cred că până la sfârşitul anului se va da drumul la circulaţie pentru aceşti 82 de kilometri. Şi vom vedea, de la Focşani încolo, ce se va mai întâmpla”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că media de realizare a lucrărilor pe cele patru loturi ale A7, între Buzău şi Focşani, este de 82%.

„Sunt la 82%, medie, cele patru loturi dintre Buzău şi Focşani. Urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu constructorul, că lotul 1 şi lotul 2, adică de la Buzău la Râmnicu Sărat, mai puţin podul, şi lotul 4, cel din jurul Focşaniului, vor fi date în circulaţie undeva la jumătatea lunii octombrie. Diferenţa, adică podul de aici şi lotul 3, undeva pe finalul lunii noiembrie. Deci, aşa cum anunţa şi primul-ministru, se va circula pe cei 82 de kilometri în această toamnă între Buzău şi Focşani „, a declarat Grindeanu.

(Citiți și: ”Megaplanul de dezvoltare a infrastructurii – megaafacere pentru vecini: România trebuie să importe 1,8 milioane de tone de bitum”)

(Citiți și: ”Proiectele de infrastructură fac România campioană la construcții în UE. Construcțiile rezidențiale au scăzut”)

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România continuă să accelereze consumul – ca factor esențial de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: