marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iunie, 2017

Parlamentul Turciei a ratificat miercuri seara decizia de dislocare a unor trupe în Qatar, situându-se astfel de partea statului care se confrunntă cu o criză diplomatică de anvergră în relațiile cu statele vecine.

Potrivit Boomberg, Turcia va dizloca un număr neprecizat de militari, cu scopul oficial de a antrena forțele regionale de scuritate și pentru a suține exeriții militare comune cu armata din Qatar.

Mutarea Turciei în zona Golfului a fost inițiată cu puțin timp înainte de declanșarea crizei diplomatice dintre statele arabe din regiune, produsă pe 5 iuie.


Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Yemen, Libia, Maldive şi Egiptul au rupt legăturile diplomatice cu Qatar, în contextul în care aceste state acuză autorităţile de la Doha că sponsorizează terorismul şi extremismul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a criticat măsura adoptată de coaliția condusă de Arabia Saudită. De partea Qatar s-a poziționat doar Iran.

 


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: