duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 aprilie, 2011

Deficitul public al Portugaliei pentru anul 2010 a fost revizuit în creştere de la 8,6% din PIB  la 9,1 % din PIB, a anunţat sâmbătă Institutul Naţional de Statistică de la Lisabona (INE), citat de AFP.

Potrivit autorităţilor portugheze, deficitul diferenţa rezidă în creşterea nevoilor de finanţare şi a datoriei administraţiilor publice cu 0,5% şi, respectiv, 0,6 % din PIB.

Datoria publică a ţării a fost de asemenea revizuită în creştere, de la 92,4% la 93 % din PIB, ajungând la aproape 160,4 miliarde de euro.


O misiune a Comisiei Europene, a Băncii Centrale Europene şi a Fondului Monetar Internaţional se află la Lisabona, pentru a negocia cu autorităţile portugheze contururile şi contrapartidele planului de salvare, totalizând pentru moment 80 de miliarde de euro, împrumut cerut de Portugalia în 7 aprilie.

UE şi FMI şi-au exprimat deja disponibilitatea de a ajuta Portugalia, dar cu condiţia ca Lisabona să adopte până la jumătatea lunii mai un program de ajustare care va trebui să cuprindă măsuri exigente de austeritate, precum şi o politică de creştere şi competitivitate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: