miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2018

Cristiano Ronaldo a acceptat condamnarea la doi ani de înshisoare cu suspendare și cu plata unei amenzi de 18,8 milioane de euro Fiscului spaniol, potrivit El Mundo, citat de BBC și Eurosport.

Înțelegerea ar trebui aprobată de noua conducere a Agenției fiscale din Spania.

Anterior jucătorul portughez acceptase, în urma unei înțelegeri, o amendă de 14 milioane de euro, dar Fiscul refuzase oferta.


Cristiano Ronaldo ar fi transferat în paradisuri fiscale venituri din drepturi de imagine de 150 milioane de dolar și a fost acuzat de procurorii spanioli de o evaziune fiscală de 14,8 milioane euro.

La câteva ore după apariția informației, jucătorul portighez a înscris trei goluri în meciul cu Spania din Campionatul Mondial

Cazul nu este  singular in Spania.

Între 2005 și 2010, jucătorii străini din Spania au putu să-și reducă taxele sub protecția legii, așa numita „lege Beckham”. Prevederile respective au fost abrogate sub presiunea crizei financiare, dar au fost invocate în continuare.


Lionel Messi trecand printr-o situatie asemanatoare. Argentinianul a fost condamnat vara trecută la 21 de luni de inchisoare cu suspendare pentru frauda fiscala.

Un caz similar a fost și cel al lui Angel di Maria, care a acceptat o pedeapsă cu suspendare de un an de închisoare și plata a 2 milioane de euro.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: