fbpx Modifica setari cookieuri

La obiect

Finanțarea IMM-urilor în criza Covid: principiile și acțiunea concretă

IMM-urile au fost puternic afectate de criza provocată de pandemia Covid-19, iar România a pregătit un pachet de ajutor destinat acestui sector. Ministrul fondurilor europene… Mai mult

20.10.2020

La obiect

PIB-ul României, la mijlocul clasamentului UE27

Economia României se situează pe locul 14 în UE şi reprezintă 1,6% din economia Uniunii, conform datelor revizuite la începutul acestei luni de Eurostat pentru… Mai mult

19.10.2020

Digital

Document / 10 ani, 2,4 miliarde euro – noua strategie de digitalizare a administrației, lansată în consultare interinstituțională

Secretariatul General al Guvernului a lansat în consultare interinstituțională o propunere de politică publică în domeniul digitalizării administrației publice din România. Dacă va fi aprobată,… Mai mult

19.10.2020

La obiect

Poziție slabă la export – consecințe pe revenirea economică

Datele publicate de Eurostat plasează România printre cele mai afectate state UE de criza indusă de pandemie, în ceea ce privește schimburile externe pe primele… Mai mult

19.10.2020

Cristian Grosu / România (a)normală: Bugetul, votantul și jandarmul

de Cristian Grosu , 18.12.2019

Cu publicarea acestei forme de Proiect de Buget, PNL a închis definitiv – și în orice caz prea devreme – discuția despre ”greaua moștenire” de la PSD.

De ce prea devreme: pentru că PSD a lăsat în urmă un câmp realmente minat, și tot anul 2020 vom asista când ne așteptăm mai puțin la vreo explozie. Iar PNL putea să ne arate asta – măcar pentru a învăța cu toții ceva din modul inconștient în care a fost guvernată țara în ultimii 3 ani.

De ce definitiv: pentru că Bugetul propus de PNL e făcut – cu o singură excepție – după aceleași principii pe care a lucrat PSD.

Iar cu acest Buget, începe și ”România normală” pe care ne-a propus-o președintele Iohannis: tai de la Sănătate, de la Educație și Cercetare și dai la tot ce înseamnă grad, tresă, steluță, petliță: Servicii, Poliție, Jandarmerie, Armată.

Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, în Parlament curge – în paralel cu proiectul de Buget de la guvern – problema pensiilor speciale: se taie totul, cu excepția acelorași categorii: Poliție, Jandarmerie, Servicii, Armată.

Și dacă lăsăm pe hartă și creșterea halucinantă de la pensii – stipulată prin legea lăsată în urmă de PSD, avem tabloul clar:

votantul și jandarmul sunt beneficiarii – singurii beneficiari – ai acestui buget construit pe o datorie care va fi tot mai scump de plătit, de vreme ce limita de deficit a fost în mod asumat depășită.

6 observații pe acest proiect de buget:

1, Da, e de înțeles că miza politică a anului 2020 e uriașă: urmează apoi 4 ani fără alegeri – situație singulară după Revoluție – și n-ar vrea nimeni să-l vadă pe un Orlando Teodorovici întorcându-se la guvern ca premier, eventual cu un Darius Vâlcov la Finanțe, ca să-și implementeze ei ”reforma” lor, pe care am văzut-o în timp ce aveau în Parlament majoritate de legi organice.

Din acest punct de vedere, avem un buget pur electoral, construit – atenție! – în jurul creșterii de 40% de la pensii.

Dar această creștere putea fi atenuată, explicată și dozată (noi am propus niște soluții de luat în calcul – AICI-LINK) – astfel încât să nu ajungem în situația în care ne împinsese guvernul Tăriceanu în 2008, cu creșteri de 2 cifre în buza crizei.

2, Eu, unul, nu aș avea nicio problemă cu depășirea – în anumite moment, determinată de un anumit proiect de anvergură și în orice caz la un prag rezonabil – a pragului maxim de deficit. Cu o condiție:

Da, fă deficit de 4%, dar din care măcar 2% să se ducă în autostrăzi, infrastructura digitală a administrației și în reformarea sistemului de Educație – că economia high-tech ne ocolește.

Dar tu faci deficit, angajezi țara în spirala scumpirii provocate de dezechilibre a creditelor – iar banii îi dai la instituțiile de forță și la votantul garantat.

3, Alocarea de la Sănătate e exact socoteala prostului, care se scumpește la tărâțe.
Menținerea în subfinanțare la servicii medicale și la medicamente încarcă nota de plată a sistemului pentru cei de dincolo de bariera speranței de viață sănătoase – foarte scăzută în România – notă care, până la urmă, se achită an de an și e trecută pe deficitul de la CASS.

Iar prețul blocat la medicamente, coroborat cu o taxă clow-back halucinant de mare, e exact cadoul pentru cei câțiva băieți deștepți din exportul paralel, care lasă românia fără medicamente esențiale.

Dacă tot ai făcut deficit de 3,6%, de ce tai tocmai de aici?

4, Alocarea de la Educație e doar în mod înșelător mai mare decât în 2019. Comasarea ministerelor Educației și Cercetării duce, însă, pentru a rămâne în ”creștere”, la diminuarea alocării de la Cercetare. De la 0,15% din PIB coborâm la 0,13. Asta în condițiile în care ne depășim deficitul bugetar cu 0,6% din PIB.

5, Nicio mișcare pe frontul autostrăzilor si al infrastructurii feroviare: bani doar de supraviețuire și de reparații.

6, Niciun proiect de special cu bani prevăzuți pentru implementare, pentru mecanismul de colectare a taxelor la Buget și de combatere a evaziunii fiscale și cu fraudei cu TVA – adică tocmai sursa de alimentare a bugetelor tuturor.

7, Singura notă pozitivă în Bugetul 2020 este creșterea sumelor destinate investițiilor și mutarea unor bani din PNDL către zona de cofinanțare a proiectelor cu fonduri europene. Undeva la 4,5% din PIB – o creștere de 14% față de anul precedent.

Problema este că, în mod tradițional, atunci când nu ies socotelile la rectificare, investițiile duc greul tăierilor

De altfel, e de asteptat ca bugetul să sufere modificări serioase de-a lungul anului viitor: el a fost gândit pe o creștere de 4,1% a PIB – o cifră care pare pusă cu mâna de Ghizdeanu pentru guvernul PSD.
Cu o industrie aflată într-o cădere care s-a cronicizat (5 luni la rând scădere a ritmului) și cu un efect negativ de -0,2% pe PIB (alături de Agricultură!) pe primele 3 trimestre din 2019, e greu de crezut că, în contextul războaielor comerciale externe, vom putea astepta ceva de aici.

Indiferent, însă, cât va fi creșterea economică, un lucru e cert: rectificările și ajustările necesare de anul viitor nu se vor atinge (nu se vor putea atinge) de cei 2 mari beneficiari ai Bugetului:

Pensionarii și instituțiile de forță –  în jurul cărora gravitează economia și dezvoltarea socială pe toate direcțiile, cel puțin în anul 2020.

În urmă cu 2 luni, am fost plăcut surprins să văd că PNL nu a ieșit la guvernare cu ”rezervele”, adică cu niște miniștri anonimi numai bun de înlocuit rapid în caz că minele lăsate în urmă de PSD vor exploda pe ici pe colo. Ludovic Orban a scos la rampă miniștri cu experiență și expertiză – oameni numai buni să pună pe masă un plan decent fie și pentru un an electoral.

Ei: miniștrii ăștia care dreg și fac, ce-or să facă la anul? Și de ce tac?

Mergeți în homepage ›

Etichete: , , ,
Publicat la data de 18.12.2019

2 comentarii

  1. impartial
    19.12.2019, 9:02 am

    Ce te faci cand ai 6 observatii care devin 7 ? Cu exceptia punctului 6 , toate celelate observatii sunt demne de un politician si nu de un analist de specialitate. Punctul 6 este cel mai important din punct de vedere al bugetului ! De ce nu este obordata frontal diminuarea economiei subterane , evaziunii fiscale si muncii la negru ? Pentru ca aici este sursa de imbogatire pentru politicieni , guvernanti , autoritati centrale si locale. In general este apreciat ca economia subterana , evaziunea fiscala si munca la negru reprezinta intre 25 si 40 miliarde de euro la un PIB de cca 211 miliarde de euro . Enorm ! Aici este sursa echilibrului bugetar si atunci vor fi bani de dezvoltare ,de educatie ,de sanatate ,de pensii ,de salarii etc. De ce acest subiect este practic la ” printre altele ” cand de fapt trebuie sa fie primul? Poate aveti o alta viziune si abordare . As fi curios sa o prezenati cititorilor dvs. In rest , numai de bine.

  2. maria
    20.12.2019, 2:25 am

    partea aceea cu “pensionarii ar intelege” sustinuta de domnul de la BNR autorul articolului e de tot rasul! Clar nu ar intelege dar asta se va cedea la alegeri daca nu faceti punctul 1775! E simplu. Nu va voteaza diaspora parlamentarii…

Lăsați un comentariu


Stiri

Nicușor Dan: Am găsit la Primărie datorii de 3 mld. lei către furnizori și popriri pe conturi de 70 mil. lei

Vladimir Ionescu

Primăria Capitalei are datorii de aproximativ trei miliarde de lei, iar 70 de milioane de lei sunt blocați în conturi, din cauza unor popriri, a… Mai mult

Stiri

[RBL] Reducerea costului aparatului de stat, păstrarea modelului fiscal actual și predictibilitatea vor întări antifragilitatea economiei României

Vladimir Ionescu

Prima ediție a Conferinței Naționale RBL s-a încheiat astăzi, aducând în prim-plan subiecte ca digitalizare, debirocratizare, finanțare și inovație. Cea de-a treia zi a început… Mai mult

Stiri

Toți ochii pe BCE: Va da, sau nu un semnal privind un nou pachet de sprijin pentru zona euro

Raluca Florescu

Economiștii și investitorii așteaptă joi, când are loc ședința de politică monetară a Băncii Centrale Europene, un semnal din partea președintelui Christine Lagarde (foto) că… Mai mult

Europa

Studiu al Universității Cambridge: Tinerii devin, cu fiecare generație, mai nemulțumiți de starea democrației

Mariana Bechir

Tinerii sunt mai puţin satisfăcuţi de democraţie şi mai dezamăgiţi decât în orice altă perioadă a ultimului secol, mai ales în Europa și America de… Mai mult

Europa

Ritm record de revenire a economiei americane: PIB-ul a înregistrat un avans de 33,1% în T3

Vladimir Ionescu

Economia americană a revenit pe creștere în trimestrul al treilea, când Produsul Intern Brut a înregistrat un avans record de 33,1% în ritm anual, potrivit… Mai mult

Stiri

Asociația Școlilor Particulare atacă în instanță deciziile de închidere a școlilor din cauza Covid

Vladimir Ionescu

Asociația Școlilor Particulare (ASP) cere autorităților să renunțe la transferul în online a cursurilor în localitățile ce depășesc incidența de trei cazuri Covid-19 la 1.000… Mai mult

Europa

Reuniune de criză a Consiliului European – pe agendă valul 2 al pandemiei

Iulian Soare

Liderii Uniunii Europene participă, joi, la o ședință de criză în sistem de videconferință la care discuta măsurile necesare pentru gestionarea pandemiei COVID-19. Înaintea videoconferinței,… Mai mult