joi

19 mai, 2022

Europarlamentarul Cristian Ghinea susține că funcționarii lucrează miercuri la textul unei ordonanțe adoptate marți de Guvern

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 februarie, 2020

Europarlamentarul Cristian Ghinea afirmă că ordonanța de urgență privind descentralizarea managementului Fondurilor Europene structurale și de investiții la nivel regional, anunțată marți seara de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ca fiind adoptată, nu era de fapt finalizată la momentul respectivului anunț.

Cristian Ghinea spune că funcționarii din minister lucrau și miercuri, după prânz, la textul ordonanței oficial aprobate marți.

Cristian Ghinea a postat mai întâi informația pe Facebook, apoi a emis și un comunicat de presă. Postarea inițială, prezentată mai jos, are și două actualizări, ultima făcută miercuri, la ora 13.00, la finalul căreia anunță că va face o plângere penală pe acest subiect.


Postarea inițială:

Penibilă guvernare.

În toiul nopții, ministrul Boloș de la Fonduri Europene iese si zice niște bolboroseli fără sens despre cum a reformat sistemul peste noapte, prin OUG. O gramadă de lume încearcă să înțeleagă ce a legiferat, nu se știe nimic. Nu pentru că sunt buni la ținut secretul ci pentru că sunt proști la organizare. Nimeni nu știe cert ce s-a votat, care e textul. Umblă zvonuri ca la Ministerul Justiției demisionează lumea că au legiferat unii fără avizul altora.

Oare au decis structura instituțională pentru Fonduri până în 2030 așa peste noapte sau au avut ceva bun simț?


Cu ochii pe Monitorul Oficial. Dacă se sfârșește azi, guvernarea asta se sfârșește penibil. Dacă continuă, va continua penibil.

Prima completare:

Update:
Guvernarea noaptea ca hoții naște aberații. Tot încercând să găsesc textul OUG pe fonduri europene, mi se spune că încă se lucrează la text. Așa șoptit.
Vă dați seama la ce nivel a dus Boloș penibilul? Au legiferat ceva în guvern și acum niște funcționari termină textul.
Asta e atât de ilegal încât cineva trebuie să răspundă. Niște funcționari pot scrie orice într-o lege deja adoptată. Eu zic să nu riște nimeni pușcărie pentru Boloș.
Opriți nebunia asta.

A doua completare:

Update 2: Scuzați că insist, dar trebuie să refuzăm guvernarea noaptea ca hoții, indiferent cine o face.

Pe fonduri europene este vorba de decizii care au impact de miliarde de euro pentru următorii zece ani și este inadmisibil că nu se știe nici măcar câte ordonanțe au fost date de către ministrul Boloș, unii zic 5, alții zic 7. Și ca harababura să fie completă, ordonanțele care nu sunt depuse la Parlament până la numărarea voturilor la moțiunea de cenzură nu intră în vigoare.
La această oră încă se lucrează la textul acestor ordonanțe.
Dacă e doar pentru update, trebuie să fie făcut pe modificările orale exprimate de prim-ministru în ședința de guvern și vizibile în stenogramă.

Orice altă modificare la text la această oră este ilegală și intenționez să fac o plângere penală dacă se confirmă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La Parlament nu a ajuns niciun text și mai e puțin și moțiunea de cenzură se votează. Repet, este vorba de decizii pe mulți bani și de care depinde dezvoltarea României.

Penibil, #aceeașimizerie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: