joi

18 august, 2022

cristian ghinea usr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 decembrie, 2021

Vicepreședintele USR Cristian Ghinea a anunțat miercuri, într-un mesaj intern citat de media române, că demisionează din funcția de conducere a partidului, inclusiv din cea de membru al Biroului Național, motivând că lucrează la două proiecte finanțate din fonduri europene.

Concret, Ghinea a anunțat că vrea să lucreze, alături de europarlamentarii Vlad Botos și Dragoș Pîslaru la două proiecte legate de Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR), proiecte de monitorizare și asistență, cu bani de la Parlamentul European.

Despre posibilitatea implicării sale în monitorizarea planului pe care l-a negociat, între alții, cu Comisia Europeană, Cristian Ghinea a vorbit imedit după aprobarea PNRR de către Comisia Europeană.


Astfel, acesta a demisionat din funcțiile de conducere pe motiv că statutul partidului ar interzice o astfel de inițiativă pentru un membru al Biroului Național.

„Vom lansa în ianuarie platforma de monitorizare a PNRR și apoi imediat a publicității și activități de asistență pentru primari/ consilieri privind ce trebuie să facă pentru a beneficia de fonduri”, a scris Ghinea într-un mesaj intern adresat membrilor USR.

Ghinea a subliniat că s-a consultat cu juriștii partidului pentru a se consulta dacă este obligat să se retragă din conducerea USR, iar părerile acestora sunt împărțite. Cu toate astea, „în spiritul deciziei noastre colective”, Ghinea a decis să se retragă din funcții, adăugând că va rămâne în USR ca simplu membru.

În plus, Ghinea a spus că este pe cale să finalizeze o carte despre liberalism, împreună cu Fundația Friedrich Neumann. 


Înainte de a fi propus ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene în guvernul coaliției PNL-USR-UDMR, Cristian Ghinea a fost europarlamentar.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: