miercuri

24 aprilie, 2024

26 iunie, 2013

USL ar putea amâna referendumul pentru validarea revizuirii Constituției inclusiv până în noiembrie 2014 pentru a avea loc odată cu alegerile prezidențiale, a declarat, miercuri președintele PNL, Crin Antonescu.

„Când vom alege acest moment, vom decide. S-ar putea merge pe formula căutării unui moment de maxim interes electoral, de pildă alegerile prezidenţiale de anul viitor, la care să facem şi referendumul pe Constituţie”, a declarat copreședintele USL, la postul Antena 3.

Liberalul a făcut această declarație după decizia Curții Constituționale, potrivit căreia reducerea pragului de validare a referendumului de la 50% la 30% se va putea aplica numai după un an de la intrarea în vigoare a noii legi a referendumului, care nu a fost încă promulgată.


„Nicăieri în Constituţia României nu există o prevedere care să stipuleze un an de zile în care ea nu se poate folosi, deci asta este pur şi simplu o chestiune, aşa, de la Curtea Constituţională. Noi într-o bună măsură în ţara asta degeaba mai facem alegeri câtă vreme avem o Curte Constituţională care decide şi hotărăşte cu 9 oameni împotriva a milioane, s-a mai întâmplat, a fost şi mai spectaculos”, a comentat președintele Senatului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: