Crimeea, după referendum: companii de gaze naţionalizate, companii petroliere expropriate, rubla- monedă „naţională” - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Crimeea, după referendum: companii de gaze naţionalizate, companii petroliere expropriate, rubla- monedă „naţională”

17 martie, 2014

Parlamentul din Crimeea a votat, luni, naţionalizarea companiilor de gaze Chornomornaftohaz şi Ukrtransgaz (filiale locale ale companiei ucrainene Naftogaz), anunţă Reuters.

Autorităţile locale, conform unor declaraţii de săptămâna trecută, se gândesc să vândă aceste două companii firmei Gazprom.

O altă decizie a Parlamentului din Crimeea, potrivit BBC, ar fi exproprierea companiilor de petrol şi gaze naturale care operează în zona Crimeei, atât onshore, cât şi offshore.


Chornomornaftogaz este o companie de explorare şi producţie gaze şi de depozitare şi transport a hidrocarburilor din zona Mării Negre şi a Mării Azov. Compania operează zăcăminte de gaze estimate la aproape 60 miliarde metri cubi.

Ukrtransgaz, desfăşoară activităţi de transport şi depozitare a gazelor naturale. Firma operează una dintre cele mai extinse reţele de stocare subterană a gazelor din Europa, cu o capacitate de peste 30 miliarde metri cubi. Livrează în Europa, anual, 75 de miliarde de metri cubi de gaze, către 19 ţări europene.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Parlamentul din Simferopol a legiferat şi utilizarea rublei ruseşti ca monedă oficială în Crimeea. Rubla va circula în paralel cu hryvna încă un an şi jumătate, moneda ucraineană va fi acceptată la plată până la finalul anului 2015.

La finalul şedinţei Parlamentului, preşedintele acestui for, Volodimir Konstantinov, a mai anunţat că toate unităţile militare ucrainene din Crimeea au fost desfiinţate. „Militarii care vor să trăiască în continuare aici, vor putea face asta. Vom examina problema celor care vor depună un nou jurământ, faţă de noul stat”, a afirmat Volodimir Konstantinov.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr