luni

22 aprilie, 2024

12 august, 2019

Eugen Teodorovici are grijă de subordonați

Guvernul a aprobat săptămâna trecută, joi, creșterile salariale acordate angajaților din Ministerul de Finanțe, acestea fiind introduse într-o Ordonanță privind reforma în domeniul sănătății, care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Măsura creșterii salariilor în Ministerul de Finanțe a fost introdusă inițial într-un proiect de ordonanță intitulat generic ”privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare”, publicat de MFP la rubrica ”transparență decizională” pe data de 6 august.

Respectivul proiect conținea o serie de măsuri menite să aducă statului venituri suplimentare- de exemplu, introducerea accizei la băuturi răcoritoare sau creșterea accizei la țigarete – sau care ar fi produs economii bugetului- de exemplu, reducerea cu 50% a numărului secretarilor de stat și a cabinetelor acestora.


Proiectul de ordonanță a fost însă retrimis inițiatorului de către Consiliul Economic și Social (care trebuie să avizeze orice proiect înainte de discutarea și adoptarea în guvern) din cauză că îi lipseau o serie de avize.

În aceste condiții, Finanțele au introdus prevederea referitoare la recalcularea salariilor angajaților din minister, care vor beneficia și de sporul de 15% acordat pentru condiții vătămătoare de lucru, în altă ordonanță. Creșterile salariale vor fi efective începând cu luna septembrie.

De precizat: Guvernul intenționa să elimine sporul pentru condiții vătămătoare. La data de 1 august, agențiile de știri au publicat informația potrivit căreia eliminarea sporului de 15% pentru condiții grele și vătămătoare ar fi fost decisă pe motiv că autoritățile au constatat că existau instituții unde angajații primeau acest spor doar pentru că aerul din București, de exemplu, este poluat.

Măsura nu va afecta medicii, profesorii, polițiștii sau magistrații, dar oficialii guvernamentali spun că pentru aceștia sporul va fi o sumă fixă și nu actualul procent de 15%, anunțau Agerpres și Mediafax.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: