sâmbătă

20 aprilie, 2024

25 ianuarie, 2020

În Wuhan se lucrează zi și noapte pentru a termina, în doar 10 zile, spitalul construit special pentru tratarea pecienților purtători ai noului virus

Primele trei cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus au fost confirmate în Europa, în Franța, și tot sâmbătă a fost identificat și primul pacient pozitiv în Australia. În China, unde a izbucnit epidemia 2019-nCoV, numărul deceselor a urcat de la 26 la 41, iar numărul pacienților în stare gravă a ajuns se apropie de 250.

Majoritatea cazurilor și toate decesele confirmate până în prezent s-au înregistrat în China, dar virusul a fost depistat și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Franța și Statele Unite.

În toate cazurile din afara Chinei este vorba despre persoane sosite din orașul Wuhan, epicentrul epidemiei.


La Wuhan, unde au fost închise toate căile de ieșire din localitate, au fost transferați 450 de medici şi alt personal sanitar al Armatei Populare de Eliberare, pentru a ajuta personalul medical din localitate.

Unii dintre aceştia au experienţă în lupta împotriva virusului Ebola şi SARS, un virus similar coronavirusului de acum și care a făcut în 2002 – 2003 aproape 900 de victime la nivel global.

OMS: Țările să se pregătească pentru răspândirea virusului ucigaș

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă statelor lumii să se pregătească pentru o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și să ia măsuri de prevenție cât mai rapid, se arată într-un comunicat al instituției.

„Ne așteptăm ca o creștere a numărului de cazuri să apară în orice țară. Astfel, toate țările trebuie să se pregătească, inclusiv prin supravegherea activă, prin detectare timpurie și prin izolare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor. Recomandăm ca statele să comunice către OMS informațiile pe care le au”, se arată în mesaj.


Organizația Mondială a Sănătății mai face apel la comunitatea internațională să dea dovadă de solidaritate și să coopereze cu celelalte țări „pentru identificarea sursei acestui nou virus (…) și pentru dezvoltarea tratamentului necesar”.

OMS a anunțat joi că virusul din China nu este o urgenţă de nivel global. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.

Măsurile luate pe aeroporturile din România

Pe aeroporturile românești nu au fost instalate termoscannere, pentru că nu au fost achiziționate, încă. Nu se face nici scanarea cu termometre, ci doar s-au afișat anunțuri pentru a-i informa pe pasageri în legătură cu ce trebuie să facă dacă au simptome întâlnite și în cazul infectării cu noul coronavirus.

Pasagerii care trec prin Aeroportul Internaţional Henri Coandă sunt informaţi în legătură cu acest nou pericol. Sunt afişe în limbile română, engleză şi chineză în vederea informării publicului. Totodată, două echipe medicale complete şi două ambulanţe sunt pregătite să intervină în orice moment.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: