miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 decembrie, 2016

nicusor_danLiderii USR sunt pregătiți de Opoziție în condițiile în care nu vor vota în parlament pentru învestirea unui guvern PSD, iar perspectiva unei alianțe de dreapta care să propună alternativa unei noi guvernări Cioloș este ”prea puțin posibilă”.

După discuțiile cu președintele Iohannis, liderul USR, Nicușor Dan, a afirmat:

  • Am transmis președintelui poziția noastră față de formarea viitorului guvern. E poziția pe care am avut-o constant în toată această campanie electorală.
  • Noi dorim pentru România o guvernare onestă, transparentă, pentru binele comun, și nu pentru binele personal. Dacă acest tip de guvernare nu este posibil, mergem să facem Opoziție pentru binele românilor.
  • Am transmis foarte ferm că USR nu va vota un guvern format în jurul PSD, nu va vota un guvern format în jurul lui Liviu Dragnea. Nu este admisibil pentru România ca guvernul să fie condus de un prim ministru condamnat penal.

În ceea ce privește susținerea pentru Dacian Cioloș, liderul USR a declarat că i-a spus șefului statului că formațiunea sa continuă să susțină această variantă, „numai că rezultatele din numărul de mandate din Parlament fac din ea una prea puțin posibilă”.


Pe de altă parte, Nicușor Dan a precizat că șeful statului a transmis că această consultare a fost una preliminară, urmând să mai fie organizată o rundă de consultări după convocarea Parlamentului.

Delegaţia USR de la consultările de la Cotroceni a fost compusă din preşedintele Nicuşor Dan, vicepreşedinţii Cristian Ghinea şi Roxana Wring şi reprezentanţi ai filialelor cu cele mai bune rezultate: Manuel Costescu, deputat ales pentru Diaspora, şi Levente Elek, preşedintele filialei Cluj.

De la ora 16.00 vor intra la consultări reprezentanţii UDMR, în frunte cu liderul Kelemen Hunor. Lui i se vor alătura secretarul general Kovacs Peter şi preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, Biro Rozalia.

PMP va veni la consultări de la ora 17.00, cu o delegaţie formată din Traian Băsescu, Eugen Tomac, Valeriu Steriu, Cristian Diaconescu şi Robert Turcescu.


La ora 18.00 vor veni să discute cu preşedintele şi reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: