sâmbătă

1 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2021

Construcțiile au avansat după prima treime a lui 2021 cu 5,7% peste nivelul de anul trecut, recuperând rămânerea în urmă consemnată după primele două luni. Potrivit datelor publicate de INS, creșterea consemnată pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a fost semnificativ mai redusă (+2,1%).

Aprilie 2021 a adus o majorare consistentă în raport cu luna precedentă (+14,5% brut și +7,8% pe seria ajustată pentru comparabilitate). Valorile mai mari alre rezultatelor brute au fost generate, în principal, de dispunerea mai favorabilă a zilelor lucrătoare decât în aceeași perioadă a anului precedent.


Pe elemente de structură, datele arată clar mai bine la construcții noi, unde rezultatul brut de +12,4% după 4 luni și +10,3% pe aprilie 2021 la aprilie 2020 apare ca dătător de speranțe. Asta deși rezultatele au fost „amestecate” la reparații capitale (-11,3% la 4 luni, deși +31,4% aprilie 2021 la martie 2021) și la întreținere și reparații curente (-5,6%, respectiv +23,1%).

Pe obiecte de construcții, se poate observa din nou o reașezare spre clădiri rezidențiale și nerezidențiale dinspre construcții inginerești. Cu o efervescență a activității atât în aprilie (+22,8%), cât și de la începutul anului (+18,1%). După primele patru luni, avansul a ajuns la doar 2,9% la construcții ingnerești (+6,4% aprilie la martie) și +0,4% la clădiri nerezidențiele (în pofida nivelui de +20,1% aprilie față de martie a.c.).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: