joi

25 aprilie, 2024

16 noiembrie, 2018

Fostul premier Victor Ponta a prezentat vineri pe pagina sa de facebook un document din care rezultă că Ordonanța de Urgență prin care s-a reglementat, în ședința de guvern de joi, cadrul general de înființare a unui Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții este neconstituțională.

În susținerea acestei afirmații, Victor Ponta publică un facsimil, un document atribuit Ministerului de Finanțe, din conținutul căruia ar reieși faptul că ministrul Teodorovici înștiințează SGG de opinia negativă formulată de Ministerului Justiției legat de proiectul de OUG și transmite că, în aceste condiții, decizia adoptării OUG revine Guvernului.

Documentul postat de Victor Ponta:


De precizat:

În privința înființării Fondului Suveran prin decizie a Guvernului, Ministerul Justiției a avut o atitudine de temporizare, Tudorel Toader fiind acuzat voalat, de Liviu Dragnea, și direct, de personaje precum Codrin Ștefănescu, că blochează componente ale programului de guvernare.

(Citiți și: Eugen Teodorovici acuză Ministerul Justiției că nu avizează ordonanța Fondului Suveran – ”Când să prinzi o semnătură, dispare semnatarul”)

Din acest motiv, dar și din cauză că modificările la legile Justiției sau schimbarea unor procurori s-au produs destul de greu, Tudorel Toader a fost amenințat cu remanierea.

(Citiți și: Liviu Dragnea a discutat cu premierul Israelului despre atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran)

Cum am putea, totuși, verifica:  Dar costă o pensie consistentă pe lună

Este poarte probabil ca Ministerul Justiției să fi emis un aviz cu observații asupra respectivului document, situație în care și ministrul de Finanțe ar fi putut să considere că este bine să fie acoperit cu documente. Dar acest lucru se poate verifica într-un mod simplu în teorie, dar în practică mai greu de făcut, așa cum ne-o arată experiența ultimilor ani:


Sesizarea privind constituționalitatea OUG de înființare a Fondului Suveran poate fi făcută de un singur om din România: Victor Ciorbea – Avocatul Poporului.

(Citiți și: S-a votat Fondul Suveran – Mecanismul de scoatere a ”perlelor statului” de sub controlul public)

Cum documentul scos în spațiul public de Victor Ponta arată în mod explicit că poziția Ministerului Justiției atrage atenția asupra neconstituționalității OUG, iar documentul trimis de Ministerul Finanțelor ar trebui să se găsească la SGG, Avocatul Poporului s-ar putea sesiza în privința unui act legislativ cu o miză uriașă pentru România.

(Citiți și: Fondul Suveran – proiectul oficial. Problemele de investiții, de vânzare de acțiuni, de ajutor de stat, de guvernanță politică)

Există, însă, și o altă miză uriașă – e drept, doar pentru Victor Ciorbea: pensia de 36.000 de lei (circa 8000 de euro) lunar, pe care PSD a trecut-o prin lege pentru Avocatul Poporului.

Fostul premier Victor Ponta publică pe Facebook și următorul text ce însoțește facsimilul:

ACUZ !

Rechizitoriul impotriva celor vinovati de constituirea Fondului Suveran de Investitii (cel mai mare jaf din avutia Romaniei din ultimii 100 de ani ) trebuie sa inceapa de azi! Si azi va prezint primele dovezi – documentul oficial prezentat ieri 15 Noiembrie Guvernului de catre Ministerul Justitiei in care se arata ca Ordonanta este NECONSTITUTIONALA!

Fac precizarea ca Liviu Dragnea nu a semnat nicaieri – este doar un instigator/ cei bagati in fatasi care si-au pus semnatura pe aceasta ordonanta ( din prostie, lacomie sau lasitate) sunt vinovati de subminarea economiei nationale , tradare, abuz in serviciu si vor petrece multi ani in fata justitiei!

Acum vreau insa sa va explic cat mai simplu despre ce este vorba ; si sa va prezint prima proba ( in sens juridic) a infractiunilor comise!

Poporul Roman a construit timp de peste 50 de ani, prin munca sa , inca din vremea comunismului, o baza economica absolut necesara unei natiuni.

O parte importanta din acesta economie a tarii s-a “privatizat”, s-a “restructurat” sau pur si simplu a disparut dupa 1989 – dar inca a ramas mult in Hidroelectrica , Transgaz, Romgaz, Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, Posta Romana, Compania Energetica Oltenia samd. Aceste companii valoreaza peste 25 de miliarde de euro daca am vrea sa le vindem – dar de fapt inseamna o baza economica esentiala pentru supravietuirea natiunii!

Liviu Dragnea a fost abordat inca din 2016 de grupuri de interese economice din afara tarii care si-au aratat interesul in a prelua aceste companii fara insa sa participe cu bani la listari sau privatizari : pe bani putini si spagi mari , ca in tarile bananiere!

Prin Fondul Suveran infiintat de Guvernul Romaniei se realizeaza urmatoarele obiective contrare intereselor strategice ale Romaniei :

1. Toate aceste companii detinute de Statul Roman se scot din administrarea Guvernului si trec la niste structuri de conducere private numite pe o perioada de 9 ani
2. Conducerea privata a Fondului este numita pe 9 ani de Dragnea ( cu semnatura lui Teodorovici) fara niciun criteriu profesional sau de integritate – doar “teldrumisti” credinciosi
3. Aceste structuri private de conducere NU pot fi controlate nici de Curtea de Conturi, nici de guvern sau Parlament/ practic Boardul nu da socoteala nimanui din Romania si nu poate fi schimbat de nimeni timp de 9 ani
4. In plus fata de administrarea Companiilor se vor mai da direct de la Bugetul de Stat 9 miliarde de RON pentru cheltuieli de infiintare ( adica o suma cu care se puteau face 8 spitale regionale sau autostrada Comarnic – Brasov ???)!
5. Fondul Suveran nu poate face prcatic nicio investitie in 2019-2020 din cauza faptului ca toate profiturile Companiilor au fost luate deja la Buget ca sa acopere deficitul – adica minim 2 ani Fondul cheltuie banii pe salarii, secretare, soferi, masini, sedii, deplasari in strainatate si alte prostii si hotii
6. Conducerea privata a Fondului are dreptul “sa vanda participatiile Statului” la respectivele Companii “prin derogare de la legile privatizarii” / adica vor vinde direct si netransparent actiunile Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Transgaz catre cei cu care a vorbit Dragnea inca din 2016!!!
7. Dupa 9 ani ( in 2028) vom vedea ce a mai ramas si ce mai recuperam din aceste companii

Sperand sa scape de Justitie au incercat sa voteze in Parlament o lege care sa ii protejeze – dar CCR a declarat legea neconstitutionala / si atunci au decis sa dea Guvernul Ordonanta de Urgenta ( adica tot o lege)!!!

Ieri insa Ministerul Justitiei a explicat in documentul oficial pe care il atasez de ce Ordonanta este neconstitutionala- si Ministrul Finantelor a trimis documentul la Secretariatul General ( ca sa se spele pe maini) – si totusi Ordonanta s-a adoptat!!!

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: