duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2019

Premierul Viorica Dăncilă și Alexandru Cumpănașu

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a decis ”suspendarea pe termen nelimitat” a participării la proiectul ”Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României” (CNMR).

CNMR este un proiect al cărui președinte este Alexandru Cumpănașu.

Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, adolescenta care se bănuiește că a fost răpită și ucisă de Gheorghe Dincă, și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale. Consiliul Rectorilor își explică retragerea precizând că ”a fost, este şi trebuie să fie dincolo de opţiunile politice ale fiecărui rector”.


„Am fost alături în proiectul ‘Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României’ pentru că am crezut şi credem că împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari şi mai angajaţi în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiţi să afirmăm clar că nici CNMR şi nici o altă formulă guvernamentală sau nonguvernamentală nu pot subordona CNR. Astăzi, Consiliul Naţional al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastră la CNMR. Fiecare membru al comunităţii academice are dreptul la propria lui opinie politică, are dreptul de a exprima propriile opinii şi convingeri, însă CNR, în ansamblul său, este şi trebuie sa fie garantul instituţional al echidistanţei şi imparţialităţii instituţiilor universitare. (…) Mulţumim CNMR pentru colaborarea avută, însă dorim să păstrăm universităţile în afara jocului politic! Suspendarea noastră este fermă, neechivocă şi pe termen nelimitat”, se precizează într-un comunicat al CNR.

Reamintim că din acest ONG s-a retras anterior Camera de Comerţ şi Industrie din România, „în contextul în care Alexandru Cumpănaşu a angajat numele instituţiei în diverse declaraţii publice, fără acordul CCIR”. Instituția a acuzat atunci faptul că Alexandru Cumpănașu a cerut, în numele Coaliției, demiterea unor șefi din Poliție.

Alexandru Cumpănașu, care promite eliminarea totală a corupției din Poliție și alte structuri ale statului, a obținut prin Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei fonduri publice consistente pentru a derula proiecte ce vizau, printre altele, exact strategii de implementare a integrității în rândurile polițiștilor.

Din CNMR mai fac parte câteva patronate (printre care două din industria turismului), câteva sindicate (confederația Meridian și trei organizații din educație – Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Națională Sindicală ALMA MATER, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”), și două sindicate ale polițiștilor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: