miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 septembrie, 2017

Consiliul Concurenței a intensificat controalele la benzinării pentru a verifica prețurile la pompă ca urmare a creșterii accizei la carburanți, iar peste o lună se va decide dacă este necesară intervenția, a anunțat marți președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, în Comisia economică a Senatului.

„Urmărim constant evoluția pieței de carburanți. Am intensificat în această perioadă controalele. Strângem prețurile de la toate companiile, cele pe care le-au practicat înainte de creșterea accizei și cele pe care le practică acum după creșterea accizei. Am făcut un lucru similar când s-a redus TVA să vedem cum au evoluat prețurile, întâi la pâine și apoi la alimente. Același lucru îl facem în momentul de față la carburanți. Dacă vom avea semnale că s-a profitat de ocazie pentru a avea creșteri excesive, nejustificate de preț, atunci o să intervenim. Momentan strângem date”, a adeclarat Bogdan Chirițoiu.

El a explicat, de asemenea, că  va fi creată o platformă unde cetățenii să identifice benzinăriile cu cele mai mici prețuri din proximitatea lor.


„Vrem să creăm și o platformă prin care să poată consumatorii să identifice benzinăriile cu cele mai mici prețuri din proximitatea lor. În felul ăsta să intensificăm concurența între lanțurile de benzinării”, a spus președintele Consiliului Concurenței.

joi noaptea, OMV Petrom a dat tonul scumpirilor aferente primei etape de majorare a accizelor, crescând prețuurile la motorine și benzine cu 9 bani pe litru. Preţurile Petrom, ca lider al pieţei, funcţionează ca reper pentru  ceilalţi distribuitori.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul a reintrodus anul acesta acciza suplimentară la combustibil – pe 15 septembrie a avut loc prima majorare, cu 16 bani, urmând ca la 1 octombrie ea să crească din nou, tot cu 16 bani.

Premierul Mihai Tudose declara înainte de aplicarea măsurii că nu va exista o scumpire a carburanților la pompă, dar chiar din prima noapte, OMV Petrom a dat tonul scumpirilor aferente primei etape de majorare a accizelor, crescând prețuurile la motorine și benzine cu 9 bani pe litru.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: