Consilierii lui Ungureanu şi secretarii de stat nu așteaptă să fie demiși de Ponta - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Consilierii lui Ungureanu şi secretarii de stat nu așteaptă să fie demiși de Ponta

3 mai, 2012

Consilierii şi secretarii de stat din aparatul propriu de lucru al premierului demis Mihai-Răzvan Ungureanu pleacă din funcţii până cel târziu luni, când este aşteptat votul de învestitură al noului Cabinet Ponta, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

În total, Aparatul propriu de lucru al premierului Ungureanu cuprinde zece demnitari: secretarii de stat Cornel Feruţă – şef de cabinet, Dan Suciu – purtător de cuvânt, Iuliu Păcurariu, precum şi consilierii de stat Ion-Mircea Plângu, Cătălina Bolma, Marian-Valentin Nidelea, Nicoleta Nolden, Andreea Paul, Gabriel Popescu, Ana-Ioana Rusu.

Joi, consilierul de stat pe probleme economice Andreea Paul a anunţat că şi-a prezentat deja demisia.


Ea a scris pe blogul său că în urma experienţei sale la guvern a învăţat, printre altele, „regula 90% profesionişti şi 10% habarnişti în rândul decidenţilor publici erodează masiv imaginea actului guvernamental”.

„Atenţia publică este catalizată de cei din urmă. Important este că, la greu, tot profesioniştii au contat, ei au găsit soluţiile şi calea cea dreaptă”, a mai arătat ea.

Cadru universitar la academia de studii economice Bucureşti şi membră a PDL, Andreea Paul a precizat că se va ocupa de cariera sa academică.

„Acum, democratic, este momentul să-mi văd de drumul meu personal academic. Drumul meu politic a fost şi este legat de PDL. Am fost în focul unor evenimente cruciale, din care am avut enorm de învăţat din punct de vedere profesional şi care mi-au maturizat viziunea politică”, a mai afirmat Andreea Paul.


Referitor la PDL, ea apreciază că „opoziţia ce va veni pentru PDL înseamnă, cu certitudine, restructurare, indiferent de forma pe care o va lua aceasta”.

Contactat de AGERPRES, secretarul general al Guvernului, Dezsi Attila, a declarat că este normal ca odată cu premierul să plece din funcţii şi consilierii săi.

„Consilierii pleacă din funcţii odată cu demnitarul, e normal”, a spus Deszi Attila.

El a precizat că, în calitate de secretar general, nu-şi dă încă demisia, până la venirea noului Guvern, din motive administrative.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, contactată joi de AGERPRES, Ioana Muntean, secretarul de stat coordonator al Departamentului de comunicare al Guvernului, a declarat că şi-a prezentat la rândul ei demisia. Ea activa în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că va mai rămâne în funcţie până vineri la miezul nopţii, când va intra în vigoare demisia sa.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr