marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 ianuarie, 2018

Liderul social-democrat german Martin Schulz a făcut apel la partidul său duminică să aprobe negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, relatează agenţia Reuters.

‘”SPD trebuie – şi va fi – vizibil, auzibil şi recognoscibil”, a declarat Schulz în cadrul reuniunii delegaţilor social-democraţi la Bonn.

Circa 600 de delegaţi ai partidului s-au reunit într-un congres special la Bonn pentru a dezbate şi a se pronunţa prin vot asupra proiectului liderilor lor de a demara negocieri pentru reînnoirea unei alianţe cu conservatorii cancelarului Merkel, alianţă ce s-a aflat la guvernare din 2013.


Potrivit DPA, Martin Schulz a respins variata referitoare la alegeri anticipate, estimând că organizarea de ”noi alegeri nu este calea cea bună”.

Delegaţii la congresul SPD trebuie să accepte, sau să respingă, rezultatul discuţiilor preliminare cu conservatorii, în cursul cărora s-a ajuns săptămâna trecută la un proiect de program comun cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul Angelei Merkel, şi cu Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a CDU, notează la rândul său AFP.

Martin Schulz (62 de ani), comentează Reuters, se confruntă cu reticenţe din partea aripii de stânga şi a tineretului din cadrul SPD, care susţin că partidul ar trebui să se reinventeze în opoziţie, după ce la alegerile din septembrie 2017 a obţinut cel mai slab rezultat al său de când Germania a devenit o republică federală în 1949.

Votul de duminică din cadrul congresului SPD va fi urmărit cu atenţie în afara ţării, deoarece Germania este cea mai mare economie a Europei şi Angela Merkel a avut mult timp un rol de prim-plan în problemele economice şi de securitate ale continentului.


”Fără SPD, nu vor exista demersuri îndrăzneţe pentru viitorul Europei. Depinde de noi”, a afirmat Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: