luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 mai, 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat că starea de alertă va fi decretată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Odată cu trecerea la starea de alertă, și legea de constituire a acestui organism se schimbă, guvernul adoptând joi o OUG care schimbă responsabilitățile de conducere a acestui comitet.

Conducerea Comitetului este preluată de prim-ministru, iar vicepreședinți sunt  ministrul administrației și internelor, ministrul lucrărilor publice și șeful ISU, a anunțat Ludovic Orban. Comitetul se întrunește în noua formulă soi seara pentru a decide măsurile de aplicat în starea de alertă.


”Odată cu declararea stării de alertă, Comitetul va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate și ele vor fi stabilite în baza Ordonanței 21. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a putea să facem față în continuare provocării generate de această epidemie. Solicit miniștrilor să emită toate ordinele cu norme de sănătate, securitate a muncii care trebuie respectate în toate activitățile – referitor la transportul public, funcționarea hotelurilor, a spațiilor comerciale”, a precizat premierul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Camera Deputaților a adoptat joi proiectul de lege elaborat de guvern privind starea de alertă, proiect care intră în vigoare la trei zile după publicarea în Monitorul Oficial, adică luni. Starea de urgență expiră joi, la ora 24.00.

Guvernul, potrivit unei decizii CCR, nu poate emite o ordonanța sau o hotărâre pentru a menține restricții ale drepturilor și libertăților fundamentale.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: