vineri

19 aprilie, 2024

11 ianuarie, 2017

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a anunţat, miercuri, că activitatea comisiei va fi reorganizată astfel încât să se lucreze în trei subcomisii, după care se va da un vot în plenul reunit al comisiei, pentru a fi “mai eficienţi, în sensul de rapiditate”.

„Vom face o reorganizare cu trei subcomisii, câte un vicepreședinte conduce o subcomisie, câte un deputat va fi raportor la fiecare lege. Se lucrează pe subcomisii și după aceea se dă un vot în plenul reunit al comisiei. Prin asta o să fim mai eficienți. De asemenea, nu o să mai admitem introduceri pe ordinea de zi, decât cu mari excepții, dacă nu respectăm termenele regulamentare. În plus de asta, evident, dacă avem raportori la o anumită lege, nimeni nu mai poate să spună că nu știe despre ce este vorba. Deci respectăm regulamentul cu organizarea noastră în așa fel încât toată lumea să se încadreze, să știe despre ce este vorba și să fim și eficienți în sensul de rapiditate”, a detaliat Eugen Nicolicea.

Președintele comisiei a adăugat că, în cadrul subcomisiilor, ședințele vor fi organizate de vicepreședinți, dar aceștia nu vor vorbi despre proiectele de lege, ci deputații care sunt raportori.


„Vicepreședintele conduce ședința și are grijă să respecte procedurile, dar despre o anumită lege vorbește deputatul-raportor, nu vicepreședintele. Deci, cam cum este judecătorul în Statele Unite: el nu dă verdicte, dă juriul, dar el se obligă să respecte regulile, cam asta face vicepreședintele”, a explicat Nicolicea.

Potrivit acestuia, divergențele la proiectele de lege vor fi discutate în plenul comisiei.

Repartizarea deputaților pe cele trei subcomisii urmează să se facă săptămâna viitoare, a informat el.

„Cred că este mulțumitoare această organizare. V-am spus că nu mai acceptăm încălcarea de termene, deci toți colegii trebuie să primească materialele cu 24 de ore înainte, ce nu se încadrează în termenul ăsta, se va discuta săptămâna viitoare că nu crapă nimeni dacă respectăm termenele. Mici excepții se pot face în situații extraordinare. În rest, nu e nimic urgent să nu aștepte patru zile, termenele de raport fiind mult mai largi”, a afirmat deputatul Eugen Nicolicea.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: