miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iulie, 2012

Comisia Europeană se va reuni săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situaţia politică din România, afirmă comisarul UE al Justiţiei, Viviane Reding, citată de AFP, preluată de Mediafax.

Bruxellesul va decide miercurea viitoare ce abordare va avea faţă de situaţia din România, a precizat Viviane Reding, conform paginii online a agenţiei italiene ANSA.

Viviane Reding consideră că situaţia politică din România reprezintă „un mare pericol” şi ar putea afecta progresele ţării spre o „integrare deplină” în Uniunea Europeană.


„Personal, eu văd un mare pericol în recentele evenimente din România, care pot afecta progresele înregistrate în ultimii ani”, a spus comisarul european, care se va întâlni miercuri cu ministrul român al Justiţiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Viviane Reding nu a exclus, la nivel personal, posibilitatea ca Executivul UE să continue „câţiva ani” supravegherea statului de drept în România, „cu consecinţele pe care acest lucru le-ar avea” asupra integrării ţării în Spaţiul Schengen.

În plus, Reding a insistat pe necesitatea „unui angajament fiabil şi prin acţiuni concrete din partea Guvernului român pentru restabilirea statului de drept”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: