vineri

24 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 septembrie, 2012

Comisia Europeană a deschis o anchetă oficială împotriva Gazprom, suspectând gigantul rus că a „împiedicat concurenţa pe pieţele de gaz din Europa Centrală şi de Est”, a anunţat, marţi, Bruxellesul într-un comunicat, transmite AFP citată de AGERPRES.

Comisia, care are printre responsabilităţi monitorizarea concurenţei în Europa, suspectează Gazprom că a „împiedicat diversificarea aprovizionării cu gaz” în ţările din această regiune şi că „le impune clienţilor săi preţuri nejustificate la gaze, condiţionându-le de preţurile la petrol”.

„Dacă vor fi dovedite, astfel de practici sunt susceptibile de a constitui o restricţionare a concurenţei şi de a provoca o creştere a preţurilor, precum şi o deteriorare a securităţii aprovizionărilor”, ceea ce „în ultimă instanţă, dăunează consumatorilor europeni”, a explicat Comisia Europeană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deschiderea acestei proceduri „nu afectează rezultatul anchetei, ci înseamnă că CE va trata dosarul cu prioritate”, reaminteşte comunicatul.

Anunţul nu a fost o surpriză: Comisia a precizat la sfârşitul lunii septembrie 2011 că derulează inspecţii surpriză la companii prezente în sectorul gazelor naturale din Europa, iar mai multe surse au explicat apoi că percheziţiile vizează Gazprom.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: