joi

11 aprilie, 2024

7 octombrie, 2014

Comisia Europeană a anunţat marţi începerea unei anchete pentru a determina dacă decizia autorităţilor fiscale luxembourgheze privind impozitele pe venitul corporate plătite de Amazon în Ducat sunt sau nu ajutor de stat mascat.

„Subsidiarele multinaţionalelor trebuie să îşi plătească partea de impozite aferentă şi să nu primească tratament preferenţial care ar putea fi subvenţii mascate”, a spus comisarul pentru concurenţă, Joaquin Almunia.

Decizia de impozitare în favoarea copaniei Amazon anchetată acum de CE datează din 2003 şi se aplică şi acum. Se aplică subsidiarei din Luxembourg a companiei, care are cele mai mari prodituri din Europa. Potrivit modului de calcul agreat cu autorităţile luxembourgheze, aceste profituri nu sunt taxate în Luxembourg.


Comisia este preocupată că profiturile taxabile în Ducat sunt subestimate şi astfel compania ar putea avea un avantaj şi ar plăti impozite mai mici decât alte companii.

Luxembourgul nu s-a conformat deplin solicitării de informaţii a Comisiei Europene. În iunie 2014 Bruxelles-ul a început o procedură de infringement împotriva acestei ţări, însă autorităţile din Ducat au refuzat să ofere toate informaţiile cerute.

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: