luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2013

Comisia Europeană a inițiat, joi, un infringement împotriva României și altor trei state, din cauza necomunicării informaţiilor privind implementarea Directivei UE privind emisiile industriale în legislaţia naţională, a anunţat purtătorul de cuvânt al CE, Olivier Bailly, transmite MEDIAFAX.

Comisia Europeană cere României, Italiei, Ciprului şi Sloveniei să trimită informaţii privind implementarea noii Directive europene privind emisiile industriale. Directiva aduce o serie de reglementări în vederea prevenirii, reducerii şi eliminării, pe cât posibil, a poluării în urma activităţilor industriale.

Noile prevederi ar fi trebuit incluse în legislaţiile naţionale ale statelor membre până la 7 ianuarie 2013. România nu a respectat termenul de implementare a legislaţiei europene şi a fost notificată la 21 martie 2013. Bucureştiul mai are la dispoziţie două luni, pentru a evita trimiterea în faţa Curţii Europene de Justiţie, unde ar risca sancţiuni financiare.


Se pare că România va evita pe ultima sută de metri sancțiunile financiare. Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, a declarat la Bucharest Forum 2013 că Executivul va trimite luna viitoare, către Parlament, proiectul de modificare a Legii Energiei 123/2012. Proiectul de lege va conține toate normele UE ce trebuiau adoptate anul trecut.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: