joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 februarie, 2014

Comisia Europeană a alocat României aproximativ 100 de milioane de euro în cadrul Youth Employment Initiative în vederea combaterii şomajului în rândul tinerilor, potrivit unui comunicat al CE.

Youth Employment Initiative este un program în valoare de 3 miliarde de euro, alocate ţărilor cu regiuni în care peste 25% dintre tineri nu au un loc de muncă sau nu sunt încadraţi în sistemul de învăţământ.

(Citiți și: ”Șomaj alarmant în rândul tinerilor sub 25 de ani din UE. România – cea mai pregnantă falie între generații”)

La rândul său, România trebuie să aloce din Fondul Social European cel puţin aceeaşi sumă pentru a reduce şomajul în rândul tinerilor.


Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Luxemburg, Malta şi Olanda nu vor primi bani în cadrul acestui program.

României îi revin 400 de milioane de euro în perioada 2014-2015 din programul de 6 miliarde euro stabilit de Consiliul European pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 24 de ani, a declarat președintele Traian Băsescu la încheierea summitului european din iunie 2013, de la Bruxelles.

Se va pune accentul pe utilizarea fondurilor europene pentru proiecte de ucenicie şi formare profesională a tinerilor la locul de muncă, iar România are legislaţia adecvată prin legea educaţiei din 2011.

România poate accesa două programe ale Băncii Europene de Investiţii (BEI) – programul “Investiţii în competenţe” şi programul “Locuri de muncă pentru tineri”.


Totodată, CE a stabilit că România trebuie să aloce pentru Fondul Social European cel puţin 30,8% (4,77 miliarde de euro) din fondurile de coeziune, în exerciţiul bugetar 2014-2020.

Banii din cadrul Fondului Social European sunt alocaţi pentru programe dedicate creşterii gradului de ocupare în statele membre.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: