Comisia de la Veneția va adopta zilele acestea raportul privind modificarea codurilor penale din România - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Comisia de la Veneția va adopta zilele acestea raportul privind modificarea codurilor penale din România

14 octombrie, 2018

Comisia de la Veneţia va adopta la sesiunea din 19 octombrie, opinia referitoare la amendamentele aduse Codului Penal şi la Codului de procedură penală din România, precum și raportul final privind modificările aduse legilor Justiției, anunță un comunicat al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept.

La ședință participă ministrul Justiției, Tudorel Toader, în calitate de membru din partea României în acest organism internațional, dar și Florin Iordache, președintele Comisiei parlamentare speciale care a coordonat modificările din Justiție, pentru a avea un schimb de puncte de vedere cu experții Comisiei de la Veneția.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Modificările unor articole ale celor trei legi ale Justiției au fost promulgate, ultimele dintre ele, vineri – intervențiile la Lgea 303 privind Statutul magistraților – dar luni va fi adoptată o ordonanță de urgență pentru rectificarea câtorva dintre noile prevederi.

Codurile penale se află în faza finală, au trecut de Parlament și sunt discutate la CCR. Vineri, Curtea Constituţională a admis parţial, vineri, sesizările transmise de Instanţa supremă, PNL, USR şi preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu proiectul legii pentru modificarea Codului de procedură penală.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr