luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 iulie, 2019

Comisia Europeană a deschis, anul trecut, 31 de noi proceduri prin care a constatat că România nu și-a îndeplinit obligațiile de transpunere corectă a legislației europene, transmite instituția.

”La data de 31.12.2018, România avea 59 de cazuri deschise, dintre care 34 pentru neîndeplinirea la timp a obligațiilor de transpunere, 20 pentru transpunere incorectă și/sau necorespunzătoare a directivelor, respectiv 5 pentru încălcări ale regulamentelor, tratatelor și deciziilor. De asemenea, 31 de cazuri noi au fost deschise împotriva României doar în 2018”, se arată Raportul anual privind monitorizarea punerii în aplicare a dreptului UE.

În 2018, Comisia a deschis în total 644 de proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor. Este vorba despre o scădere cu 10 % în raport cu 2017, când au fost deschise 716 proceduri.


În ceea ce privește ,,Tabloul de bord al pieței unice” și deficitul transpunerii legislației, România ocupă locul 5, ajungând aproape de pragul de 1%, după ce cu un an înainte, România ocupa locul 2 în topul țărilor cu cel mai mare deficit de transpunere.

România a transpus 19 din cele 23 de directive (83%) cu o dată de transpunere situată în cele 6 luni anterioare datei-limită care se aplică pentru acest calcul (1.6.2018-30.11.2018). ”Acest lucru arată că România monitorizează destul de bine transpunerea la timp a directivelor legate de piața unică”, notează Comisia.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: