vineri

14 iunie, 2024

22 februarie, 2023

Radu Andronache, comisar şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost reţinut pentru trafic de influenţă, după ce ar fi promis, în schimbul a 10.000 de euro, că va interveni pentru angajarea a două persoane în cadrul Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

DNA precizează că, ambele „promisiuni” ale acestuia s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane în unităţile medicale menţionate.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, a lui Radu Andronache, comisar şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă, anunță un comunicat DNA.


Acuzațiile aduse de procurorii DNA:

  • Radu Andronache, în calitatea menţionată, ar fi pretins, pentru sine, de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-şi exercita o presupusă influenţă pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la Bucureşti, din cadrul Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte în vederea angajării persoanei respective şi ulterior definitivării pe postul de asistent medical la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa.
  • Într-un context asemănător, arată anchetatorii, în perioada aprilie – mai 2021 – iunie 2022, Andronache ar fi pretins pentru sine, de la acelaşi martor, suma de 10.000 euro, din care ar fi primit efectiv, în trei tranşe, suma de 8.000 euro, pentru a „rezolva” angajarea definitivă a soţiei martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Miercuri, Radu Andronache urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, menţionează procurorii.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: