joi

18 aprilie, 2024

22 februarie, 2021

Reprezentanții mediului de afaceri reuniți în Coaliția pentru dezvoltarea României solicită Guvernului României ”consultări de substanță cu mediul de afaceri pe marginea Planului Național de Redresare și Reziliență a României”.

Un comunicat al CDR transmite inclusiv nemulțumirea: ”suntem îngrijorați și dezarmați când remarcăm că în anumite cazuri, nimic din ceea ce propunem nu este luat în seamă”.

Comunicatul Coaliției:


Mediul de afaceri va contribui activ la implementarea reformelor și proiectelor propuse, de aceea este nevoie să analizăm și să discutăm cu Guvernul oportunitatea, impactul, urgența și fezabilitatea reformelor și proiectelor care vor fi incluse în PNRR.

Proiectele și reformele trebuie să fie utile și realiste și să contribuie la repoziționarea strategică a României, într-un lider regional, în domeniile în care avem un potențial crescut de dezvoltare.

De conținutul dar și de implementarea PNRR depinde viitorul românilor și al României, fondurile disponibile prin acest mecanism reprezentând nu doar o șansă istorică de a recupera decalajele față de alte state europene, ci și o oportunitate pentru România să devină un actor central în anumite domenii economice, la nivel european.

De aceea, CDR solicită consultări pe fondul:

  • măsurilor de reformă și a investițiilor propuse de ministere spre a fi finanțate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență,
  • obiectivelor de etapă asumate, precum și țintelor propuse și a indicatorilor aferenți,
  • modului de finanțare a măsurilor de intervenție propuse.

„Înțelegem presiunea timpului, și lucrăm pentru a transmite propuneri ministerelor de linie. Consultările cu ministerele au avut loc, însă suntem îngrijorați și dezarmați când remarcăm că în anumite cazuri, nimic din ceea ce propunem nu este luat în seamă. Momentul acesta este extrem de important, de banii aceștia depinde supraviețuirea economiei românești și nu ne permitem să îi pierdem. Nu vrem să bifăm consultarea, vrem să ne așezăm la masa împreună cu Guvernul și să propunem Comisiei Europene ceea ce este cu adevărat important și de impact pentru România”, a spus Dragoș Anastasiu, Coordonatorul CDR.

Coaliția pentru Dezvoltarea României vrea să fie invitată să participe la întâlniri concrete de lucru cu Guvernul și Ministerele. Suntem pregătiți și vrem să contribuim! – se încheie comunicatul CDR

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: