luni

15 iulie, 2024

31 mai, 2023

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri la Palatul Cotroceni pe liderii coaliţiei de guvernare pentru a discuta cum poate fi soluţionată greva din Educaţie, transmite News.ro.

Este posibil ca la finalul întâlnirii să fie anunțat un acord politic referitor la revendicările salariale ale personalului din Educație.

Pe agenda întâlnirii ar urma să se afle şi rotaţia la guvernare, având în vedere că premierul Nicolae Ciucă nu şi-a depus mandatul, conform protocolului coaliţiei.


Liderii sindicali din Educație au avut marţi întâlniri şi la Palatul Victoria, şi la Palatul Cotroceni, declarându-se nemulţumiţi de rezultatul ambelor runde de discuţii.

Anunţul sindicaliştilor la finalul  întâlnirilor a fost acela că greva angajaţilor din Educaţie continuă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, după discuţiile cu sindicatele din educaţie şi în urma amplului protest de la Palatul Cotroceni al angajaţilor din sistemul de învăţământ, că rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale. Şeful statului  a anunţat că girează implementarea unui eventual acord guvern – sindicate din Educaţie.

Președintele Iohannis a îndemnat toate părţile angajate în dialogul instituţional să dea dovadă de ”responsabilitate şi flexibilitate” în procesul de negociere şi să înţeleagă că soluţiile viabile necesită ”un echilibru între resursele disponibile şi solicitări”.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: