CNAIR a pierdut primul proces intentat de constructorul lotului 3 Lugoj-Deva

de Victor Bratu
09.09.2019

Previzibil, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a pierdut primul proces contra constructorului spaniol Comsa.

Tribunalul București a oprit vineri executarea garanției bancare inițiată de CNAIR până la soluționarea cererii de arbitraj din 05.09.2019, procedură care poate dura luni, poate chiar ani întregi.

”Pe românește, CNAIR nu se poate atinge de banii spaniolilor. Astfel, realitatea contrazice gogoșile vândute de ministrul Transporturilor Cuc și directorul CNAIR Scarlat, care declarau că așa-zisele probleme și lucrări nefinalizate de constructor vor fi remediate pe banii acestuia.”, anunță luni Asociația Pro Infrastructura.

În ciuda noilor promisiuni făcute de ministrul Cuc, deschiderea ”tronsonului-muzeu” de 21 de km este în continuare incertă, la 28 de zile de când putea fi inaugurat și la 12 zile de la rezilierea contractului executat în proporție de 99%.

”Desigur, tot noi vom plăti toate bâlbele și prostiile făcute de iresponsabilii CNAIR”, este concluzia asociației.

Constructorul lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva, Asocierea TELOXIM CON – COMSA – ALDESA CONSTRUCCIONES – ARCADIS EUROMETUDES, a dat publicității luna trecută un comunicat în care descrie relația sa cu beneficiarul pe timpul derulării proiectului și în care afirmă că ministrul Răzvan Cuc a reziliat contractul ”într-un mod absolut abuziv”.

Asocierea spaniolă anunța la momentul respectiv că va face plângeri penale împotriva oficialilor români și că va informa organismele europene despre problemele întâmpinate în România.

După ce a reziliat contractul cu antreprenorul spaniol, ministrul Răzvan Cuc a anunțat că CNAIR va finaliza lucrările la tronsonul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva și a promis că pe autostradă se va circula, cel mai târziu, până la sfârșitul anului.

Publicat la data de 09.09.2019

ETICHETE

cnair, comsa, mobi, proces

LASATI UN COMENTARIU

Nume
Mail
Comentariul tau

Abonati-va la Newsletter

Opiniile prezentate pe acest site, precum si comentariile la articole cad in responsabilitatea exclusiva a autorilor.
Cronicile - Curs de Guvernare
Termeni și condiții
©Copyright 2010 - 2019 SC Varianta Media SRL