CME, deținătoarea PRO TV, intră sub controlul celui mai bogat ceh, Petr Kellner. Tranzacție de 2,1 mld. dolari - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

CME, deținătoarea PRO TV, intră sub controlul celui mai bogat ceh, Petr Kellner. Tranzacție de 2,1 mld. dolari

28 octombrie, 2019

O filială a PPF Group, compania de investiții a miliardarului ceh Petr Kellner, a semnat cu Central European Media Enterprises Ltd (CME) acordul definitiv de cumpărare a acesteia.

CME are în portofoliu postul PRO TV și alte șase canale, inclusiv PRO TV Chișinău.

Tranzacția este estimată la 2,1 miliarde de dolari și a fost posibilă numai după ce grupul AT&T, acționarul majoritar al CME, și-a dat acordul, potrivit comunicatului CME.


Deținătorii acțiunilor comune ale CME vor primi 4,58 dolari pwentru fiecare, ceea ce „ reprezintă o majorare de aproximativ 32% din prețul acțiunilor CMEֲ, de dinainte de anunțul din 25 martie 2019, privind posibile „strategii alternative ” pentru viitorul companiei, spune comunicatul citat.

CME operează o rețea de 30 de canale TV, în România, Bulgaria, Cehia, Slovacia și Slovenia. Veniturile sale nete în semestrul 1 din 2019 au crescut cu 5% rate de schimb constante, până la 330,2 miliane de dolari, iar profitul operțtional a crescut cu 25% până la 111,4 milioane de dolari.

Cu venituri nete de peste 41 de milioane de dolari, România este a doua piață a CME după Cehia.

PPF Group are active de peste 45 de miliarde de euro și este deja implicat în afaceri imobiliare în România. Are o valoare estimată la 51,6 miliarde de dolari.


„Vrem să creștem sinergiile firești dintre crearea de conținut și distribuție în scopul dzvoltării afacerilor noastre de telcomunicații și media. CME este o organizație sănătoasă și bine condusă și nu dorim să facem schimbări semnificative în operațiunile sale”, a declarant Petr Kellner, acționarul majoritar al PPF.

Petr Kellner este considerat cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cu o avere estimată la 12,5 miliarde de dolari. Este pe locul 111 în topul celor mai mari 500 de miliardari ai lumii.

Acum doi ani, grupul chinez din domeniul energiei CEFC se aliase cu grupul financiar ceh Penta Investments pentru a prelua Central European Media Enterprises.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

CEFC voia să cumpere KazMunaiGaz International (fosta Roompetrol Group) dar tranzacția nu a mai fost dusă la sfârșit.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr