joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 noiembrie, 2011

Franţa şi Germania par să nu mai aibă răbdare ca statele din eurozonă să ajungă la un acord, astfel încât cancelarul Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy vor să impună un pact de stablitate special, pentru doar 10 din cele 27 de ţări ale Uniunii – scrie Welt am Sonntagcitând surse guvernamentale.

Actualul pact de stabilitate pentru cele 17 ţări din zona euro prevede un deficit bugetar maxim de 3% şi un grad de îndatorare de 60% din PIB. Prevederile noului pact, valabil pentru doar 10 state vor fi propuse de Merkel şi Sarkozy în săptămna care urmează, şi ele vor fi teme de reflecţie pentru liderii statelor din eurozonă chiar înaintea summitului din 9 decembrie, scrie Welt am Sonntag, care avansează aceste informaţii citând surse din guvernul de la Berlin.Odată cu propunerile pentru noul Pact, Germania şi Franţa vor propune şi punctele în care ar urma să fie modificate tratatele europene., lucru anunţat încă de săptămâna care a trecut, după întâlnirea cu premierul italian Mario Monti.

(Citeşte mai mult pe cronicaeuropeana.ro)Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: