Scriitorul, poetul şi ziaristul Ciprian Chirvasiu, a murit vineri, la vârsta de 54 de ani.
A lucrat în aproape toate marile redacții din București. A fost, printre altele, editorialist la Adevărul, redactor sef -adjunct la “Saptamana Financiara”, senior editor al saptamanalului “Eurolider”, șef al departamentului “Reportaj” la “Jurnalul Național”, redactor șef-adjunct la “Evenimentul Zilei”, secretar general de redacție la “Ziarul Financiar”.
A luat Premiul pentru expresivitate jurnalistica al Clubului Român de Presă în anul 2003.
S-a născut la 25 ianuarie 1964 în localitatea Schitu Goleşti, județul Argeș, și a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Baia Mare, în 1987.
A debutat în poezie în anul 1996 cu volumul „Profesorul de limbă moartă”, Editura „Vinea”.
A publicat:
- „Ateliere în paragină – 24 de ore şi miezul nopţii cu Aurelian-Titu Dumitrescu”, Editura „Carte de suflet” 2002
- „Destine fără noi (interviuri)”, Editura „Badea” 2006.
- “Profesorul de limbă moartă”, poezii, 1996
- “Ateliere in paragina (24 de ore si miezul noptii cu Aurelian Titu Dumitrescu)”, 2002
- “Destine fara noi” – convorbiri cu Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara, Mihai Sora, Johnny Raducanu, Marin Tarangul, Mihai Nenoiu, Vasile Blendea, 2006
- “Unirea in duh”, poeme, volum colectiv, scris alaturi de Aurelian Titu Dumitrescu, preot Niculae Constantin si preot Alexandru Razvan Morariu
- „Nimeni, nimic, niciodată„ – 2013.
În ultimii ani a fost membru al asociaţiei culturale Direcţia 9.
Ce scria într-un text din 2015 intitulat „Cine și cum suntem”:
Pe de altă parte, după 25 de ani de capitalism, nu reuşim nicum să scăpăm nici de obsesiile etatiste, nici de cultul tătucului protector.
În acest sens, halucinantă mi s-a părut a fi următoarea întâmplare: un tânăr bandit, traficant de „prafuri”, după ce este alergat de poliţie şi încătuşat în centrul Capitalei , zbiară cu spume în faţa camerelor de luat vederi că statul e vinovat, fiindcă a lăsat să pătrundă drogurile şi el a devenit dependent!
Statul trebuie să ne dea nouă carne-lapte-brânză-ouă, iar dacă nu-statul e vinovat!”!
Cred că, în situaţia actuală, ar trebui să ne hotărâm, rapid şi definitiv, ce vrem, cum şi cine suntem. Fiindcă în proximitate, nu războiul e cel care ne ameninţă, ci o ucigătoare disoluţie identitară!