vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 decembrie, 2016

lagardeFondul Monetar Internațional (FMI) şi-a reafirmat încrederea deplină în directorul său general, Christine Lagarde, în ciuda verdictului împotriva acesteia, pronunţat de o instanță franceză.

Directorul general al FMI a fost găsită vinovată de neglijenţă în serviciu, pentru perioada în care a fost ministru de Finanțe al Franței.

Christine Lagarde fusese reconfirmată în funcţia de director general al FMI în februarie 2016, pentru un al doilea mandat de cinci ani.


Comitetul executiv (al FMI, n.r.) a dezbătut toate argumentele, inclusiv activitatea directorului general şi respectul de care se bucură în lume. În acest context, Comitetul îşi reafirmă încrederea deplină în capacitatea directorului general de a continua în mod eficient să-și îndeplinească sarcinile”, se spune într-o declaraţie oficială a FMI, citată de Reuters.

Curtea de Justiție a Republicii Franceze decisese luni că șefa FMI, Christine Lagarde, se face vinovată de neglijență în serviciu în cazul dosarul lui Bernard Tapie.

În urmă cu un deceniu, pe când era ministru al Finanțelor, Christine Lagarde a recurs la un arbitraj privat, în loc să meargă apeleze la justiție, în cazul unui litigiu între omul de afaceri Bernard Tapie și credit Lyonnais.

Chiar dacă a fost găsită vinovată, Christine Lagarde nu a fost condamnată la nici o zi de închisoare și nici la plata vreunei amenzi.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: