sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2020

Mai multe autorități locale din China încearcă să încurajeze achizițiile de mașini noi prin oferirea de subvenții de 1.400 de dolari, scrie CNN.

Într-un an obișnuit, China ar fi vândut peste șase milioane de mașini noi până acum. Anul acesta, doar 3,7 milioane de mașini au fost vândute, context în care guvernul de la Beijing a decis să ofere subvenții pentru a sprijini industria auto să își revină.

Vânzările de mașini au scăzut cu 42% în primul trimestru din 2020, cel mai abrupt declin fiind înregistrat în februarie – 79%.


Industria auto joacă un rol esențial în economia chineză. Peste 40 de milioane de angajați depind de locurile de muncă generate de acest sector, direct sau indirect. Industria generează peste 1.000 de miliarde de dolari, circa 10% din producția Chinei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sănătatea sectorului auto chinez este importantă și pentru restul lumii. Producători precum Volkswagen sau General Motors vând milioane de mașini acolo, echivalent a circa 40% din automobilele comercializate la nivel mondial.

Reluarea producției s-a produs treptat, dar lent. Mai dificil de realizat va fi însă reluarea consumului, cererea de mașini noi fiind în scădere și înainte de izbucnirea pandemiei. Vânzările de mașini din China au scăzut cu 8% în 2019, la circa 25,8 milioane de unități, după ce în 2018 au consemnat un declin de 3%, primul din anii 1990.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: