marți

31 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2020

Mai multe autorități locale din China încearcă să încurajeze achizițiile de mașini noi prin oferirea de subvenții de 1.400 de dolari, scrie CNN.

Într-un an obișnuit, China ar fi vândut peste șase milioane de mașini noi până acum. Anul acesta, doar 3,7 milioane de mașini au fost vândute, context în care guvernul de la Beijing a decis să ofere subvenții pentru a sprijini industria auto să își revină.

Vânzările de mașini au scăzut cu 42% în primul trimestru din 2020, cel mai abrupt declin fiind înregistrat în februarie – 79%.


Industria auto joacă un rol esențial în economia chineză. Peste 40 de milioane de angajați depind de locurile de muncă generate de acest sector, direct sau indirect. Industria generează peste 1.000 de miliarde de dolari, circa 10% din producția Chinei.

Sănătatea sectorului auto chinez este importantă și pentru restul lumii. Producători precum Volkswagen sau General Motors vând milioane de mașini acolo, echivalent a circa 40% din automobilele comercializate la nivel mondial.

Reluarea producției s-a produs treptat, dar lent. Mai dificil de realizat va fi însă reluarea consumului, cererea de mașini noi fiind în scădere și înainte de izbucnirea pandemiei. Vânzările de mașini din China au scăzut cu 8% în 2019, la circa 25,8 milioane de unități, după ce în 2018 au consemnat un declin de 3%, primul din anii 1990.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: