marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iulie, 2020

China ia în considerare măsuri împotriva producătorilor de echipmente de telecomunicaţii Nokia şi Ericsson, pentru eventualitatea în care Uniunea Europeană va urma exemplul Statelor Unite şi al Marii Britanii şi va interzice folosirea echipamentelor Huawei Technologies în reţelele 5G, scrie News.ro, care citează publicaţia Wall Street Journal.

Compania suedeză Ericsson şi cea finlandeză Nokia se numără printre beneficiarele imediate ale campaniei americane împotriva Huawei.

Ministerul chinez al Comerţului analizează măsuri de control al exporturilor care ar împiedica Nokia şi Ericsson să livreze produse fabricate în China în alte ţări.


Măsurile de retorsiune ar fi scenariul extrem pe care Beijingul l-ar folosi doar dacă ţările europene vor interzice accesul furnizorilor chinezi la reţelele lor 5G, a declarat o persoană citată de WSJ.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a cerut operatorilor de telecomunicaţii să nu mai cumpere componente 5G de la Huawei, începând de la sfârşitul acestui an, şi să elimine din reţelele 5G toate componentele existente provenite de la grupul chinez, până în 2027.

UE nu a recomandat până în prezent o interzicere a Huawei, dar a publicat standarde de securitate pe care statele membre trebuie să le aplice atunci când folosesc furnizori consideraţi că implică un risc ridicat pentru reţelele 5G.

Poziția dominantă a Huawei în Asia de Sud, amenințată

Singapore, cea mai bogată și avansată tehnologic țară din zonă, a anunțat că va colabora cu Ericsson și Nokia pentru a introduce în ianuarie serviciile 5G . Singapore Telecommunications (Singtel) deține acțiuni la operatori din state vecine și acest lucru ar putea facilita intrarea companiilor europene și în acele regiuni.


De asemenea, Ericsson a obținut un contract pentru rețeaua 5G din trei regiuni din Tailanda.

În Vietnam, operatorul național Viettel colaborează cu Nokia, iar India plănuiește să excludă Huawei, după ciocnirile de la graniță de luna trecută, scrie publicația japoneză Nikkei.

Însă, cu prețuri mult sub cele ale competitorilor europeni (cu aproximativ 30%) Huawei a reușit să pătrundă pe cele mai multe piețe din Asia și să joace un rol important în rețelele 5G din regiune.

Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: