marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2020

Parlamentul Chinei a aprobat joi noua legislație privind securitatea ce va fi impusă în Hong Kong și va introduce infracțiunea de subminare a autorității Beijingului.
Decizia, transmite DPA, va amplifica valul protestelor organizate în centrul financiar asiatic și va conduce la escaladarea tensiunilor în relația Chinei cu Statele Unite.

Legislația avizată de Beijing va anula legislația internă a Hong Kong și impune pedepse pentru subminarea statului, secesiunea și terorismul în interiorul regiunii semi-autonome. Activiștii din Hong Kong afirmă că legislația a fost elaborată numai cu scopul înăbușirii protestelor politice ce au început anul trecut și care au fost reluate după eliminarea unor restricții impuse din cauza epidemiei coronavirus.

Noua legislație mai permite Beijingului să deschidă ”reprezentanțe” în Hong Kong ale agențiilor naționale de securitate, care vor avea puterea să intervină pentru oprirea ”protestelor violente” despre care afirmă că ar fi sprijinite de puteri străine.


Parlamentul din Hong Kong a mai dezbătut miercuri un proiect de lege care incriminează ”defăimarea” imnului național al Republicii Populare, proiect care a generat noi proteste de stradă încheiate cu intervenția forțelor de ordine și arestarea liderilor manifestației.

Noua legislație a fost criticată vehement de administrația americană, secretarul de stat Mike Pompeo afirmând că adoptarea acestor legi înseamnă sfârșitul autonomiei de care beneficia până acum Hong Kong-ul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: