marți

16 iulie, 2024

4 august, 2022

China a lansat joi exerciții militare fără precedent în șase zone care înconjoară Taiwan, la o zi după vizita președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, la Taipei. Armata chineză a lansat mai multe rachete balistice Dongfeng în apele din jurul coastelor de nord-est și sud-vest ale Taiwanului.

Ministerul Apărării din Taiwan a activat sistemele de apărare ca răspuns.

Din cauza exercițiilor cu muniție de război ale Chinei, Aeroportul Internațional Taoyuan din Taiwan a anulat peste 50 de zboruri internaționale și toate navele comerciale și-au modificat traseele, anunță BBC.


Două dintre zonele exerciţiilor chineze se află la doar 9 mile nautice (16,7 kilometri) de porturile taiwaneze Keelung şi Kaohsiung.

Incursiuni chineze în spațiul taiwanez

Aproximativ 10 nave ale marinei chineze au trecut pentru scurt timp de linia mediană înainte de a fi „alungate” de ambarcațiunile marinei taiwaneze. „Au intrat pe furiș și au fost alungați de noi”, a declarat o sursa taiwaneză pentru Reuters.

Mai multe avioane ale forțelor aeriene chineze au traversat pentru scurt timp linia mediană de mai multe ori, joi dimineață, forțând Taiwanul să ridice avioane de la sol și să desfășoare sisteme de rachete.

„Au zburat înăuntru și apoi au zburat afară, iar și iar. Continuă să ne hărțuiască și să crească presiunea”, a anunțat Ministerul Apărării din Taiwan.


Ministerul a emis joi o declarație în care acuză guvernul chinez de „comportament irațional” prin desfășurarea unor exerciții cu muniție de război, anunță The Guardian.

Exercițiile au „intenția de a schimba status quo-ul și de a perturba pacea și stabilitatea regională”, arată comunicatul.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: