luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2016

Analiza economico-financiaraIndicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a urcat în luna mai la 65,8 puncte, cu 4,9 puncte procentuale peste nivelul din luna anterioară, potrivit unui comunicat al asociației.

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, în parte deținători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), o calificare administrată de CFA Institute (USA).

„În luna mai 2016, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat valoarea de 65,8 puncte, în creștere cu 4,9 puncte față de luna anterioară. Majorarea s-a datorat în special componentei sale de condiții curente. Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 77,1 (maxim istoric), valoare în creștere cu 11,8 puncte, iar indicatorul anticipațiilor a crescut cu 1,4 puncte la valoarea de 60,2 puncte”, precizează comunicatul.


cfa indCursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs anticipat de 4,5000, iar pentru orizontul de 12 luni de 4,5000 (valoare similară cu cea înregistrată în exercițiul anterior).

curs

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (iunie 2017/iunie 2016) a înregistrat o valoare mediană de 1,45% (valoare în scădere cu 0,05% față de exercițiul anterior).

Părerile sunt foarte diferite în privința evoluției condițiilor de afaceri în următoarele 12 luni:


sondaj

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 reprezentând un indicator prin care sunt cuantificate anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: