16 ianuarie, 2015

cfaCFA România are, de joi, o nouă echipă de conducere: în urma votului în cadrul Adunării Generale, Consiliul Director al CFA România va fi format din nouă membri care au mandat până la sfârșitul anului 2015.

Consiliul Director al CFA România are următoarea componenţă:

  • Preşedinte – Mihail Ion, CFA, Dr. (Director Corporații regionale și sector public, Raiffeisen Bank și Președinte Raiffeisen Asset Management)
  • Vicepreşedinte – Emilia Bunea, CFA (CEO, Metropolitan Life România)
  • Vicepreşedinte – Adrian Codirlașu, CFA, Dr. (Director risc de piața și risc operational și reputațional, UniCredit Țiriac Bank)
  • Secretar – Răzvan Szilagyi, CFA (CEO, Raiffeisen Asset Management)
  • Trezorier – Cristian Popa, CFA (Director Investiții, ING Asigurări de Viață)
  • Membru – Dorin Alex Badea, CFA (Director Executiv, Divizia Piețe de Capital, Trezorerie și Instituții Financiare, Eximbank)
  • Membru – Bogdan Bilaus, CFA (Manager de portofoliu, Qatar National Bank)
  • Membru – Maria Duduman, CFA (Manager vânzări trezorerie, Raiffeisen Bank)
  • Membru – Mihai Purcărea, CFA (Director de Investiții, Erste Asset Management)

Proiecte pentru 2015

În următorul an, conducerea asociaţiei CFA România îşi propune să dezvolte seria de activităţi dedicate creșterii profesiei, prin popularizarea excelenței profesionale a deținătorilor certificării CFA în rândul potențialilor candidați, al autorităților de supraveghere dar și al angajatorilor și firmelor de recrutare. În același context se înscriu susținerea înrolarii în programul CFA prin oferirea de burse, organizarea de concursuri de analiză financiară cu participarea mai multor centre universitare din țara sau premierea celor mai valoroase articole economice şi lucrări de cercetare economică şi financiară.


Un alt obiectiv major al CFA România este sprijinirea dezvoltării pieţei financiare și a cadrului de reglementare. Contribuția pe care o poate oferi asociația se va materializa într-un dialog activ cu autoritățile de supraveghere, decidenții politicilor economice, alte asociații profesionale sau patronale.

De asemenea, asociaţia îşi propune să crească beneficiile de care se bucură membrii săi, prin îmbunătățirea vizibilității brandului CFA și a membrilor, programe de dezvoltare personală, oportunități de networking sau recunoașterea certificării de către autoritățile de supraveghere din România.

O mențiune specială privind activitatea asociației și o recunoaștere a contribuției acesteia la activitatea CFA Institute este reprezentată de găzduirea de către București în 2015 a conferinței anuale a CFA Institute pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). Cu această ocazie, reprezentanții societăților locale ale CFA Institute din peste 35 țări din EMEA, împreună cu reprezentanții de frunte ai CFA Institute din America și Asia se vor afla la București.

Intenţiile noii conduceri

Mihail Ion, CFA, Preşedinte CFA România a declarat: „Dezvoltarea pieței financiare din România, reputația de cea mai buna certificare financiară  pe plan internațional de care se bucură CFA și dorinţa de dezvoltare profesională a tinerilor români au făcut ca membrii comunității locale CFA să fie din ce în ce mai numeroși și mai solicitați în piața. Putem afirma că și în țara noastră, ca și la nivel global, avem un număr de deținători CFA suficient de mare cât prezența lor să fie notabilă, în același timp suficient de mic cât să se mențină exclusivitatea. Bazându-se pe o participare activă a membrilor, alături de apartenența la o organizație globală, CFA România va avea o contribuție activă la dezvoltarea standardelor profesionale în domeniu, a pieței financiar-bancare și a cadrului de reglementare”.


Emilia Bunea, CFA, Vicepreședinte CFA România, a declarat: „Pe harta europeana, România devine din ce în ce mai vizibilă și dezirabilă pentru investitori, ceea ce obligă și la trecerea la următorul nivel de maturitate pentru instituțiile, guvernanța corporatistă, calitatea și greutatea internațională a cercetării și analizei, și toate celelalte ingrediente care compun o piața de investiții. Asociația CFA România, prin excelența profesională a membrilor săi și prin coordonarea implicată a membrilor Consiliului Director, a fost întotdeauna cu câțiva pași în fața în această tendință. Sunt onorată să mă alătur Consiliului în această întreprindere curajoasă.”

Adrian Codirlaşu, CFA,  Dr, Vicepreşedinte CFA România a declarat: „Unul dintre obiectivele CFA România este sprijinirea învăţământului și educației în domeniul financiar în scopul promovării celor mai bune practici etice şi profesionale. Pentru aceasta, dezvoltăm parteneriate cu instituţii de învăţământ superior şi acordăm burse pentru susţinerea examenelor CFA pentru studenţi şi profesori.”

Ce este CFA

CFA este titlul cel mai prestigios în rândul profesioniştilor din domeniul financiar la nivel internaţional. Administrat de către CFA Institute (Asociatia internationala a profesionistilor in domeniul investitiilor), programul CFA este un program post-universitar, care oferă o fundaţie solidă pentru analiza investiţiilor şi managementul portofoliului, precum şi cunoştinţele practice necesare în industria de management al investiţiilor. De asemenea, programul încorporează cele mai înalte standarde etice şi profesionale.

Astăzi, în lume există mai mult de 120.000 de deţinători ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliaţi la cele peste 140 de societăţi membre ale CFA Institute.

CFA Romania este asociaţia profesioniştilor în învestiţii din România, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrată de CFA Institute (USA).

În prezent, CFA Romania are peste 162 de membri, majoritatea deţinători ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®). Profesioniştii care sunt membri CFA Romania lucrează pentru instituţii bancare, firme de asigurări, societăţi de servicii de investiţii financiare, de asset management, fonduri de pensii sau firme de consultanţă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: