marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 august, 2018

Românul rănit în urma prăbuşirii viaductului Morandi, la Genova, aflat în comă profundă după tragedie, a murit.Numărul total al victimelor a ajuns la 43.

„Cetăţeanul român rănit în urma prăbuşirii viaductului Morandi a încetat din viaţă în cursul acestei zile. Decesul a fost notificat de către medici, atât familiei, cât şi reprezentanţilor Consulatului General al României la Torino aflaţi la spital”, a anunţat sâmbătă MAE.

Reprezentanţii echipei consulare, afirmă comunicatul ministerului, sunt în contact cu familia cetăţeanului român şi acordă asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi a certificatului de deces.


Ministerul Afacerilor Externe a transmis sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Agenția italiană ANSA relatează că victima, Marian Roşca, avea 36 de ani, era şofer şi a încetat din viaţă la Spitalul San Martino din Genova. De asemenea, agenţia transmite că numărul total al victimelor a ajuns la 43.

O porţiune lungă a Podului Morandi de pe autostrada A10, care asigură o legătură între Italia şi Franţa, s-a surpat marţi, la Genova, în timpul unei furtuni, iar zeci de vehicule au căzut în gol de la peste 50 de metri înălţime.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O nouă ipoteză legată de cauzele producerii tragediei vorbeşte despre faptul că podul s-a prăbuşit după ce un cablu de oţel s-a rupt.


În prima apariţie publică după tragedie, conducerea companiei care administrează viaductul a anunţat că-l va reconstrui în opt luni. Va cheltui 500 de milioane de euro, bani folosiţi pentru reconstrucţie şi compensaţii ce vor ajunge la rudele victimelor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: