vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 ianuarie, 2022

Anul trecut, Colegiul Medicilor din România (CMR) a emis cele mai puține Certificate Profesionale Curente (CPC) pentru exercitarea profesiei în străinătate, din ultimii șase ani, a anunțat CMR. Concret, au fost eliberate 776 de astfel de documente, adică puțin peste jumătate (53,07%) din numărul CPC-urilor emise în 2016.

Aceste certificate sunt necesare celor care doresc să muncească în afara țării, dar nu toți cei care solicită aceste documente le și folosesc, adică pleacă în străinătate.

Certificatele Profesionale Curente emise în ultimii șase ani:

  • 2016 – 1.462
  • 2017 – 1.374
  • 2018 – 1.221
  • 2019 – 1.099
  • 2020 – 858
  • 2021 – 776

“Menţionăm faptul că, situaţia statistică din anul 2016, 2017, 2018 şi primele trei luni din anul 2019 a fost întocmită în baza raportărilor colegiilor teritoriale ale Colegiului Medicilor din România, iar începând cu luna aprilie 2019, situaţia statistică este întocmită direct din aplicaţia informatică a Colegiului Medicilor din România realizată pe baza înregistrărilor colegiilor teritoriale”, se arată într-un comunicat al CMR.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Certificatul profesional curent este documentul eliberat la cererea medicului (ori la cererea autorităţii competente omoloage dintr-un alt stat) şi cuprinde datele personale relevante cu privire la onorabilitatea, moralitate şi competenţa cu care îşi poate exercita profesia medicul care deţine sau a deţinut în trecut calitatea de membru al Colegiului Medicilor din România.

Medicii au obligaţia să solicite eliberarea acestui certificat în vederea: întocmirii dosarului de înscriere la orice examen de promovare profesională sau concurs de ocupare a unui post vacant de medic, de medic dentist şi, respectiv, de farmacist; înfiinţării cabinetelor medicale/de medicină dentară, în cazul medicilor, respectiv al medicilor dentişti; exercitării profesiei în afara graniţelor României.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: