luni

20 mai, 2024

28 mai, 2022

Puterea de cumpărare, sănătatea şi clima sunt cele trei „urgenţe” pe care şi le-a stabilit şi asupra corăra se va concentra guvernul francez, a anunţat noul prim-ministru, Elisabeth Borne, potrivit presei internaţionale, citate de Agerpres.

„Primele săptămâni ale acţiunii noastre trebuie să le consacrăm pentru a răspunde urgenţelor francezilor”, a afirmat Elisabeth Borne după o reuniune de două ore cu membrii guvernului, a cărui componenţă a fost prezentată în urmă cu o săptămână.

Elisabeth Borne, care a preluat mandatul la mijlocul lunii mai, într-un context de inflaţie puternică, a fixat trei priorităţi, începând cu puterea de cumpărare. Ele vor fi transpuse în măsuri imediat ce activitatea parlamentului se va relua după alegerile legislative care vor loc la 12 şi 19 iunie.


„Pe lângă pensionari, salariaţi, lucrători independenţi, agenţi publici, le-am cerut miniştrilor mei să acorde o atenţie deosebită studenţilor”, a afirmat Elisabeth Borne în faţa presei.

În condiţiile în care spitalele se confruntă cu un deficit de personal, ea a dat asigurări că le-a cerut miniştrilor responsabili să-i prezinte „foarte rapid propuneri pentru a lua măsuri eficace pentru vară”.

Noul premier francez a mai spus că vrea să pună „şantierul” planificării ecologice „în marş rapid”, chemând toate ministerele ‘să se mobilizeze şi să participe’.

„Însă aceste şantiere de urgenţă nu epuizează, evident, acţiunea guvernului”, a adăugat Elisabeth Borne, care le-a dat miniştrilor „trei cuvinte de ordine: rapiditate, eficacitate şi rezultate”.


Pentru urmărirea acestor foi de parcurs, noul prim-ministru a anunţat că va avea loc o reuniune de guvern „până la sfârşitul lunii iunie” în jurul preşedintelui Emmanuel Macron, reales la 24 aprilie pentru încă un mandat de cinci ani.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: