marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 septembrie, 2020

Slovacia şi Republica Cehă vor declara din nou starea de urgenţă, în contextul ultimelor evoluții ale epidemiei de SARS-CoV-2, au anunțat luni premierii celor două țări.

„Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză.

Măsura ar urma să fie adoptată de guvern miercuri şi ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei.


La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a convocat o reuniune extraordinară a guvernului său, tot pentru miercuri, pentru a aproba starea de urgenţă, scrie Agerpres.

Restricțiile ce urmează a fi instituite

În Slovacia:

  • Toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.
  • Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate numai dacă toţi participanţii fac dovada testului negativ la coronavirus.
  • Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la ora 22:00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.
  • Portul măştii este deja obligatoriu în locurile publice, în interior.

Slovacia are 5,4 milioane de locuitori a înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirusul de la începutul pandemiei, iar 44 de pacienţi au decedat. Vineri, numărul contaminărilor zilnice a ajuns la un record: 552.

Cehia are 10,7 milioane de locuitori și a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 persoane au decedat.


Israelul este prima țară din lume care a reintrat în această lună în carantină totală, dar tot mai multe restricții au fost impuse în numeroase din Europa, care se confruntă cu un nou val semnificativ de infectări, printre care Spania, Italia și Marea Britanie.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: