vineri

19 aprilie, 2024

21 septembrie, 2021

Pandemia de Covid-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă, din 1918-1919, conform datelor publicate de către Universitatea Johns Hopkins, de referinţă în domeniu. Gripa spaniolă şi-a pierdut, astfel, luni, titlul de cea mai gravă pandemie din istoria recentă a Statelor Unite.

Peste 675.700 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în Statele Unite, potrivit celui mai recent bilanţ întocmit, luni după-amiază, de către universitate.


Potrivit unor istorici de la Centrul de Prevenţie şi Luptă împotriva Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din Statele Unite, gripa spaniolă a ucis cel puţin 50 de milioane de oameni în lume, dintre care 675.000 în Statele Unite.

Însă, spre deosebire de COVID-19, această pandemie a fost extrem de sângeroasă în rândul categoriilor de vârstă care se presupune că sunt cele mai sănătoase, inclusiv copii în vârstă de până la cinci ani şi persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, scrie Reuters, prleuată de Agerpres.

Italia și Cehia încep administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid

Italia și Cehia au început luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid populaţiei din categoriile vulnerabile. În Italia, aceasta se ridică la aproximativ trei milioane de persoane, conform indicaţiilor Comitetului Tehnico-Ştiinţific italian, relatează agenţia EFE.

Primele persoane care vor primi doza suplimentară sunt persoanele imunodeprimate, cele care au fost supuse unui transplant şi anumiţi pacienţi oncologici, au anunţat recent comisarul pentru urgenţe sanitare, generalul Francesco Paolo Figliuolo, şi ministrul sănătăţii, Roberto Speranza.


În următoarea etapă a treia doză va fi administrată persoanelor în vârstă de peste 80 de ani, rezidenţilor din căminele de bătrâni şi personalului sanitar.

Începerea administrării acestei doze suplimentare survine într-un moment în care în Italia situaţia epidemiologică s-a stabilizat, această ţară cu peste 60 de milioane de locuitori înregistrând în ultimele 24 de ore 3.838 de noi cazuri de Covid-19 şi 24 de decese asociate acestei boli. Pentru comparație, în România au murit în ultimele 24 de ore 129 de persoane, la o populație rezidentă de peste trei ori mai mică. 

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: