marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2012

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că legea comasării alegerilor, pe care guvernul şi-a asumat răspunderea în luna decembrie 2011 este neconstituţională.

Decizia vine după ce Curtea fusese sesizată de USL să se pronunţe asupra conmstituţionalităţii amânării alegerilor locale din luna iunie şi organizării lor la toamnă, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare.USL denunţase, totodată, „derapajele autoritariste” şi atacuri la adresa democraţiei ale actualei puteri prin amânarea alegerilor locale prin asumarea de răspundere.

Motivul pe care-l invocase guvernul pentru comasarea alegerilor a fost o eventuală economie bugetară, de circa 20 de milioane de euro.


Săptămâna trecută Curtea Constituţională a amânat pentru miercuri, 25 ianuarie, decizia privind constituţionalitatea legii, invocând necesitatea de-a cere relaţii guvernului cu privire la impactul bugetar pe care l-ar fi avut organizarea la termen a alegerilor locale şi parlamentare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: